Δημήτρης Έλληνας: Στον αντίποδα του τουρισμού υπάρχει το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την τουριστική προβολή του νησιού

Δημήτρης Έλληνας: Στον αντίποδα του τουρισμού υπάρχει το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την τουριστική προβολή του νησιού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας κ. Δημήτριος Έλληνας.

Όσοι απασχολούνται με τον τουρισμό αυτή την εποχή βρίσκονται σε αναβρασμό κίνησης. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να κρατηθεί ο τουρισμός, καθώς στον αντίποδα υπάρχει το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού που έχει καταντήσει να είναι ο ανταγωνιστής του τουρισμού. Ένα θέμα, που όπως είπε ο κ. Έλληνας, επηρεάζει πάρα πολύ όλες τις κινήσεις που γίνονται.

Υπάρχει συμμετοχή των γραφείων σε μεγάλες εκθέσεις τουρισμού, με δικά τους έξοδα και χωρίς την συμμετοχή φορέων ή οργανισμών. Γίνεται προσπάθεια να εξηγήσουν στον κόσμο ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που ακούγεται ότι όλη η Σάμος έχει θέμα με το μεταναστευτικό, ενώ η ζημιά είναι κατά κύριο λόγο στην πρωτεύουσα.

Θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής του νησιού και με τους φορείς καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο για την προβολή της Σάμου σε εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Όπως τόνισε ο κ. Έλληνας υπάρχει ένα μεγάλο κενό και καθόλου προγραμματισμός από την προηγούμενη μέχρι τη νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του τόπου, οπότε δεν έχει η νέα αρχή σαφή εικόνα για τον τουρισμό.

Η επόμενη έκθεση τουριστικού ενδιαφέροντος είναι 21/11 στην Πολωνία και είναι πολύ σημαντική γιατί στη συγκεκριμένη έκθεση παρευρίσκονται Tour Operators από όλη την Ευρώπη.

Για την επόμενη τουριστική χρονιά «υπάρχει κάποια ανησυχία και το τρέχουμε το θέμα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να πάμε καλύτερα».

00KaterinaBanner

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown πυροδότησαν την υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της ψηφιακής (digital) ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερώνονται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν, αλλά και ψωνίζουν διαδικτυακά.

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, στην Ικαρία

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος διακριβώθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, σε βάρος

Περισσότερα »