Δημήτρης Έλληνας: Αύξηση της επόμενης τουριστικής σεζόν (2019), υπό ορισμένους όρους

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Για τ’ αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης του 2018, αλλά και το τι πρόκειται να γίνει το 2019 στο νησί της Σάμου, αναφέρθηκε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτριος Έλληνας, τουριστικός επιχειρηματίας της Σάμου, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη».

Ως προς το τουριστικό κομμάτι της Σάμου, τα συμβόλαια με τους tour operators και τα γραφεία, για το 2019 έχουν ήδη κλείσει, μένουν κάποιες συμπληρώσεις, εκκρεμότητες και αλλαγές στα συμβόλαια. Σύμφωνα με τις ως τώρα μετρήσεις, η φετινή σεζόν έκλεισε με αύξηση 13-15%, «πράγμα που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό, διότι βάζουμε και τον Απρίλιο, τον οποίο δεν τον είχαμε πέρυσι και ενισχυμένο το Μάιο και βέβαια ο Σεπτέμβριος που ήταν πάρα πολύ καλός» όπως ενημέρωσε ο κ. Δημήτρης Έλληνας.

Για την επόμενη τουριστική σεζόν, του 2019, οι προβλέψεις και τα συμβόλαια που έχουν γίνει, υπολογίζεται ότι θα υπάρχει πάλι αύξηση του τουρισμού, υπό ορισμένους όρους.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Έλληνας, «Αυτή τη στιγμή οι ξένοι φτιάχνουν τα συμβόλαια τους, κλείνουν τα αεροπλάνα, παρακολουθούν την κατάσταση (μεταναστευτικό), το τι συμβαίνει για να μην ρισκάρουν σε περίπτωση μη αποδοχής πελατών προς τη Σάμο. Πέρυσι, με κάτι εξαγγελίες που είχαν γίνει με αποσυμφορήσεις, πήρανε ένα σχετικό ρίσκο, βάλανε τα προγράμματα τους, περισσότερα στη Σάμο, όμως τα δούλεψαν και είχαμε την αύξηση εμείς, με πιθανή ζημία αυτών, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξαγγελίες οι οποίες είχαν ακούσει και προβλέπονταν, δηλαδή κάποια αποσυμφόρηση της κατάστασης. Δεν συνέβη αυτό, οπότε παρακολουθούν πως θα μας έρθει το 2019, με διστακτικές κινήσεις».

Ο κ. Έλληνας τόνισε πως παρόλο που η κατάσταση φέτος (ως προς το μεταναστευτικό) είναι χειρότερη από το 2015, γιατί τότε ο κόσμος έφευγε, ενώ τώρα παραμένουν, το θετικό είναι πως τα γραφεία αποφασίζουν να ρισκάρουν.

Η πόλη της Σάμου δεν είναι τουριστικός προορισμός, καθώς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς.

Ο κ. Έλληνας έθεσε το ερώτημα πως γίνεται ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας, ν’ ανακοινώνει πως η Σάμος δεν έχει πρόβλημα και πως η αύξηση του τουρισμού κυμαινόταν μέχρι και 80%. «Που τα είδε αυτά τα νούμερα και πως τα έβγαλε, άγνωστο». Η πόλη της Σάμου είχε μείωση της τάξεως του 57% σε προσέλευση ξένων επισκεπτών και αν αφαιρεθούν η ΜΚΟ, στρατιωτικοί, αστυνομία που διαμένουν σε ξενοδοχεία, εκεί φτάνει σε άλλα νούμερα.

Ο νέος Tour Operator από την Ολλανδία έφερε περίπου 10.000 άτομα στο νησί, λόγω της ιδιοκτησίας των αεροπλάνων και του χρόνου θα μπει νέα πτήση από τις 16 Απριλίου 2019.

«Ο Υπουργός κ. Βίτσας έχει μεσάνυχτα το τι συμβαίνει στη νησιωτική περιοχή, καθώς η πληροφόρηση που θα πάρει είναι από τον δικό του βουλευτή που είναι άσχετος με τον τουρισμό, δεν γνωρίζει τίποτε».

Κατά τη γνώμη του κ. Έλληνα ο Υπουργός κατά πάσα πιθανότητα, παίρνει λάθος πληροφόρηση, καθώς δεν υπάρχει μια συνάρτηση σε αυτά που εξαγγέλλονται, με αυτά που ισχύουν.

Δυστυχώς οι τουριστικοί πράκτορες, όπως είπε ο κ. Έλληνας, ως σύλλογος δεν υφίσταντο και χάρη σε 3 πράκτορες που δραστηριοποιούνται , υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα στο νησί, καθώς δεν υπάρχει υποστήριξη από Δήμο και Περιφέρεια.

«Όσον αφορά την πολιτεία, όλα λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο λόγω της νησιωτικότητας. Η τουριστική έκθεση στην Ιταλία ήταν μια ντροπή κι εμείς πήγαμε να παρουσιάσουμε και να διαφημίσουμε τον τόπο μας. Την επόμενη εβδομάδα φεύγουμε για Λονδίνο και θα δούμε τι γίνεται και εκεί, αλλά γενικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι άνισος ο αγώνας και παλεύουμε με θηρία του τουρισμού».

Κατέληξε λέγοντας πως «Η Σάμος δεν παίζει σαν ένας εμπορικός προορισμός τουρισμού, κατά τον tour operator, αλλά σαν μια γαρνιτούρα σε όλα τα προγράμματα που έχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »