Δήμητρα Τριβέλα: Έως 4 Ιουνίου οι εγγραφές στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε η διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου, κα Δήμητρα Τριβέλα.

Παράταση πήραν οι εγγραφές για το Μουσικό σχολείο, λόγω εκλογών μέχρι τις 04-06-2019. Bέβαια οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να προσέλθουν για τις εγγραφές τους άμεσα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς και αυτό δείχνει πως το σχολείο πέτυχε τον στόχο του.

Το σχολείο συμμετείχε μαζί με τα άλλα γυμνάσια στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Ομαλή μετάβαση μαθητών του Δημοτικού, στο Γυμνάσιο». Το πρόγραμμα «έδωσε τη δυνατότητα σε όποια Δημοτικά σχολεία ήθελαν να επισκεφτούν και το δικό μας Γυμνάσιο και να το γνωρίσουν οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού. Να δουν ότι μπροστά τους ανοίγεται και αυτός ο ορίζοντας, του Μουσικού σχολείου και ότι έχουν και αυτή την εναλλακτική».

Ως προς το αν χρειάζεται η γνώση μουσικής για την εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο, η κα Τριβέλα διευκρίνισε πως δεν απαιτείται πρότερη ειδική γνώση, αλλά ισχύει το γεγονός πως όποιο παιδί έχει κάποιες γνώσεις υπερτερεί έναντι άλλων μαθητών. Αν ο μαθητής δεν περάσει από την διαδικασία επιλογής , θα φοιτήσουν σε κάποιο Γυμνάσιο έτσι και αλλιώς.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά σχολεία έχουν οριστεί για την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στις 10π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πρωινές ώρες στην βιβλιοθήκη του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σάμου όπου στεγάζεται και η διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου. Αυτές τις ημέρες οι μαθητές δίνουν τα μουσικά μαθήματα ώστε να προχωρήσουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »