Δήλωση υποψηφιότητας Νίκου Ζάχαρη για τον Δήμο Σάμου. Υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία στη Σάμο. Τα οκτώ χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κατάρρευσης, έχουν διαλύσει την κοινωνική συνοχή, την αισιοδοξία, την ελπίδα και ευνοούν ακραίες και αντιδραστικές φωνές.

Συνειδητοποιούμε πλέον όλοι, ότι η Σάμος, το νησί μας, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και συνάμα ιστορικό σταυροδρόμι.

Απέναντι στην κυνική άποψη ότι «τίποτε δεν αλλάζει» και «όλοι ίδιοι είναι», που μας αδρανοποιεί και μας εγκλωβίζει στο αδιέξοδο, η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο η συμμετοχή, οι προγραμματικές συγκλήσεις και η αποφασιστικότητα δράσης, κρατώντας ανυποχώρητα τις διαχωριστικές «κόκκινες» γραμμές απέναντι σε ακροδεξιές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις.

Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας, αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Ήρθε η ώρα όλοι εμείς, που είτε γεννηθήκαμε εδώ είτε επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ με τις οικογένειές μας, να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε προγραμματικό πλαίσιο, να δούμε αυτό το νησί να προοδεύει,  διατηρώντας ψηλά τις αξίες της ανοικτής και δημοκρατικής κοινωνίας μας. 

Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός, να αλλάξουμε σελίδα.

Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και  να συμπορευτώ ως επικεφαλής στην πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας και ενωτικής προσπάθειας, μιας νέας δημοτικής παράταξης που, μεσυλλογικότητα, με όραμα, με ιεραρχημένο πρόγραμμα, με  αταλάντευτη πίστη στις δημοκρατικές αρχές και τις πανανθρώπινες  αξίες, θα δώσουμε την εκλογική μάχη  για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας.

με Όραμα, με Πρόγραμμα, με Συμμετοχή, η ΣΑΜΟΣ αλλάΖΕΙ…

Σάμος 30/11/2018

Νίκος Ζάχαρης

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα