Δήλωση Σταύρου Τάσσου για δηλώσεις Κώστα Μουτζούρη

Δήλωση Σταύρου Τάσσου για δηλώσεις Κώστα Μουτζούρη

Ο κ. Μουτζούρης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook κάλεσε την κυβέρνηση να πει «ένα νέο ΟΧΙ στη νέα εισβολή», προφανώς εννοώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η δήλωση αυτή είναι η συνέχεια των δηλώσεων του για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού που έχουμε στα νησιά μας, επικίνδυνη άποψη που καλλιεργεί το ρατσιστικό δηλητήριο και εξισώνει τα θύματα των εισβολέων στις χώρες τους με τους θύτες.

Διάλεξε να γράψει μια πρόταση χωρίς να αναφέρει τους υπαίτιους για τα χιλιάδες κύματα προσφύγων και μεταναστών, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που οδήγησαν στο θάνατο 50 εκατομμύρια ανθρώπους, και που σήμερα οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά και στη μετανάστευση, για να γλυτώσουν από το θάνατο των ιμπεριαλιστικών τους πολέμων, ή από την εξαθλίωση της ιμπεριαλιστικής τους «ειρήνης». Είναι οι ίδιοι ιμπεριαλιστές που γεμίζουν την Ελλάδα με τις βάσεις του θανάτου, ορμητήρια επεμβάσεων και πολέμων ενάντια στους λαούς.

Ο κύριος Μουτζούρης, η Κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική που εκφράζει τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι έκθετοι απέναντι στο λαό των νησιών με τις επιλογές και αποφάσεις τους.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αυτοί είναι οι θύτες, και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά και ο ελληνικός λαός, τα θύματά τους. Ενάντια στα σχέδια τους στη Μέση ανατολή και το Αιγαίο πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι των νησιών μας, να ταχθούμε ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκία που εγκλωβίζει χιλιάδες στα νησιά μας, να απομονώσουμε ιδέες σαν αυτές του κύριου Περιφερειάρχη που είναι βούτυρο στο ψωμί της κάθε κυβέρνησης που θέλει αν δημιουργήσει νέα hot-spot στα νησιά. Να διεκδικήσουμε να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και να κλείσουν όλες οι Βάσεις.

Γιατί απέναντι σ’ αυτούς ο ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ το 1940, απέναντι σ’ αυτούς ο ελληνικός λαός έγραψε το έπος της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι σ’ αυτούς ο ελληνικός λαός συνεχίζει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »
Μήνυμα του Δημάρχου Αν. Σάμου Γιώργου Στάντζου για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Πίεση στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο από ΜΚΟ για «συνεργασία» και εξεύρεση εξωτερικής δομής για Covid-19

Στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έγραψε «Με ποιό δικαίωμα παρουσιάζεται ΜΚΟ στο Δήμο και ζητά “συνεργασία” υποδεικνύοντας

Περισσότερα »