Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου σχετικά με τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής μας συγκοινωνίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ Νίκος Κατρακάζος δήλωσε :

«Δυόμισι χρόνια πριν, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τόπο μας ήταν η απαράδεκτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Κάθε διαμαρτυρία, κάθε διεκδίκηση ξεκινούσε και τελείωνε με αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Η δύσκολη κατάσταση που ζούσαμε αποτελούσε τροχοπέδη, τόσο για την οικονομική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα.

Δυόμισι χρόνια μετά, ζούμε και απολαμβάνουμε αυτό που τότε θα ήταν ένα «τρελό όνειρο». Τα καλύτερα και ταχύτερα πλοία του Αιγαίου προσεγγίζουν τα νησιά μας, απευθείας δρομολόγια, δρομολόγια για τη Βόρεια Ελλάδα. Ο στόχος να αποτελέσουμε συγκοινωνιακό κόμβο, τόσο με το Βόρειο όσο και με το Νότιο Αιγαίο με υπερσύγχρονα πλοία (ταχύπλοα, καταμαράν κτλ) έχει πάρει σάρκα και οστά.

Αλλά και πέρα από αυτό, η Σάμος αποτελεί πλέον κατά κοινή ομολογία best seller προορισμό για την κρουαζιέρα και όλοι αποδέχονται τη δυναμική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά, δεν ισχυρίζομαι ότι η εξέλιξη αυτή πιστώνεται σε λίγους. Πιστώνεται σε όλους. Ο ένας βοηθάει τον άλλο και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για τα νησιά μας. Και μη νομίσει κανείς ότι η προσπάθεια τελείωσε. Συνεχίζεται ακόμη πιο δυνατή. Έχουμε ανάγκη από ανταγωνιστικότερους και χαμηλότερους ναύλους, ορθολογικότερη εβδομαδιαία κατανομή των δρομολογίων, αλλά και προσεγγίσεων σε όλα τα λιμάνια του νομού μας και γι’ αυτά πρέπει τώρα να παλέψουμε.

Σήμερα, καλωσορίζουμε με χαρά την Blue Star Ferries στη Σάμο, ελπίζουμε άμεσα να επεκτείνει τα δρομολόγιά της σε όλα τα νησιά του νομού μας. Σε καμία περίπτωση δεν παραλείπουμε τις ευχαριστίες μας στην Hellenic Seaways για την τεράστια σε ετήσια βάση συμβολή της στη σύγχρονη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Αγώνες με φαβορί

Μάχη στον 7ο όμιλο για πρόκριση δίνει η ΑΕΚ, που υποδέχεται σήμερα τη Ζόρια, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, στο θεωρητικά ευκολότερο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 229 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

Κορονοϊός: Πάνω από 600 διασωληνωμένοι και 2018 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 2 νέα κρούσματα στη Σάμο από το ΚΥΤ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ

Περισσότερα »