Δικαίωση για τους Δικηγορικούς Συλλόγους Λέσβου-Χίου-Σάμου-Κώ και Ρόδου η απόφαση του ΣτΕ για τους πρόσφυγες

Η με αριθμό 805/2018 απόφαση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ δικαίωσε τους Δικηγορικούς Συλλόγους Λέσβου-Χίου-Σάμου-Κώ και Ρόδου καθώς και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες και έτσι ακυρώθηκε η με αριθμό 10464/31-5-2016 απόφαση της Δντριας της Υπηρεσίας Ασύλου περί περιορισμού της κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων.

Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι η πρώτιστα η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την προειρημένη δικαστική απόφαση η οποία αναμφίβολα θα αποτελέσει «σανίδα σωτηρίας» και θα προσφέρει ανακούφιση στα ήδη δοκιμαζόμενα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα.

Γιατί όλοι πλέον έχουν κατανοήσει ότι είναι αδύνατη η διαχείριση και η αντιμετώπιση με τις υπάρχουσες δομές – και μάλιστα εν μέσω σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης και ανέχειας- η είσοδος και παραμονή υπεραρίθμων προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία με συνεπεία να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεως κοινωνικών ενστάσεων με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και στην οικονομική ζωή των νησιών.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

00Kouyzina00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »