Διευκρινίσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Διευκρινίσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο υλοποιείται από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, λειτουργεί κανονικά, μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Οι εργαζόμενοι των Δομών, όπως και αυτοί άλλων υπηρεσιών του Δήμου μας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επιτελώντας το έργο που τους έχει ανατεθεί προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να μεριμνήσουν τόσο για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, όσο και για τις λοιπές ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας.

Στους εργαζόμενους του Προγράμματος των Δομών στις Δημοτικές Ενότητες Βαθέος και Πυθαγορείου, έχουν χορηγηθεί, από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως αυτά έχουν καθοριστεί στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του αρμόδιου Υπουργείου, τόσο για την προστασία τους όσο και για την προστασία των ωφελούμενων του Προγράμματος.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των στελεχών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα ή παράλειψη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, διότι η λειτουργία του Προγράμματος χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, οι οποίοι κατανέμονται στους φορείς υλοποίησης μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου, (και με την συνδρομή του Δήμου Ανατολικής Σάμου), να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των συγκεκριμένων πιστώσεων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. στη «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» και εν συνεχεία να καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου οφείλει και δημοσίως να ευχαριστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Πατσίδη, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» που υπό αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές του νομικού προσώπου και να παρέχουν στήριξη και βοήθεια στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »