Διδάσκονται τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη στο ΔΙΕΚ Σάμου

Διδάσκονται τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη στο ΔΙΕΚ Σάμου

Το εργαστήριο όπου γίνεται η πρακτική εκπαίδευση στο μάθημα «Στοιχεία ζαχαροπλαστικής τέχνης» επισκέφθηκε το Samostoday.gr. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής αποτελεί μέρος της ειδικότητας του ΔΙΕΚ Σάμου «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef). To κομμάτι της ζαχαροπλαστικής έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Οικονόμου, ενώ στο κομμάτι της μαγειρικής (Τέχνη μαγειρικής τέχνης) διδάσκουν οι κ.κ. Παντερλής Ασλάνης, Ψαριανός Δημήτρης και Πυργιώτης Φίλιππος.

Το συγκεκριμένο τμήμα του ΔΙΕΚ Σάμου, παρακολουθούν είκοσι τρείς (23) μαθητές και μαθήτριες. Εκτός από τα συγκεκριμένα «ειδικά» μαθήματα, οι μαθητές παρακολουθούν και μαθήματα γενικής παιδείας, όπως Γαλλικά, Οικονομικά και άλλα μαθήματα.

Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα (δύο χρόνια) με ακόμα ένα εξάμηνο υποχρεωτικό με πρακτική εξάσκηση σε κάποιον εργοδότη.

00DiekZaxaroplastikis02

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διεξάγονται οι εξετάσεις προόδου εξαμήνουκαι αρχές Φεβρουαρίου 2020 οι τελικές εξετάσεις Α΄εξαμήνου.

Μιλώντας με μαθητές και μαθήτριες κατά την επίσκεψή μας στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μας είπαν ότι, η συγκεκριμένη ειδικότητα τους ενδιαφέρει πάρα πολύ, γιατί κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα μπορέσουν να βρουν άμεσα δουλειά σε κάποιο κατάστημα ή επιχείρηση εστίασης στο νησί, είναι κάτι που τους ενδιαφέρει ακόμα και για μέσα στο σπίτι, να κάνουν κάτι διαφορετικό, να πρωτοτυπούν.

Με την συμπλήρωση των πέντε εξαμήνων λαμβάνουν από το Δημόσιο ΙΕΚ πτυχίο Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η πιστοποίηση στον ΕΟΠΠΕΠ είναι προαιρετική και αφορά κυρίως προαπαιτούμενο εφόδιο για διορισμό στο δημόσιο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00Nefeli01


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »