Διαμαρτυρία στο Καρλόβασι για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Ο απολογισμός του Δημήτρη Σεβαστάκη για τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τους νέους και τις νέες του νησιού μας που μαζικά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα (27/8) στην πόλη του Καρλοβάσου. Χαιρετίζουν τους εμπόρους της πόλης και το σύλλογό τους που έκλεισαν τα καταστήματα τους κατά τη διάρκεια του και καθώς και κάθε σωματείο και σύλλογο που με απόφασή του συμμετείχε και στήριξε την κινητοποίηση (επισυνάπτεται κατάλογος).

Αποφασιστικά και με δυναμισμό οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την υγεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων και όλες οι μονάδες υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» «Μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια Υγεία θέλουμε στελέχωση σε ΕΚΑΒ και ιατρεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, το κράτος να πληρώσει και το κεφάλαιο», «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία» και «Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία» ξεκίνησαν από το δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου, όπου πριν μερικές μέρες έχασε τη ζωή του ο νεαρός αθλητής και φοιτητής και μετά από πορεία στους δρόμους της πόλης, κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου δίπλα, έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τη  Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρο του ΕΚΣ (επισυνάπτεται η ομιλία), το Σταμάτη Φιλιππή, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτεται η ομιλία), ενώ χαιρέτησαν ο Γιώργος Υφαντής, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο Τριαντάφυλλος Καββάδας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου και ο Στράτος Καπώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου.

00SillalitirioYgeia01

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άλλοι άνθρωποι! Δεν θα επιτρέψουμε όσοι δεν έχουν λεφτά να πεθαίνουν ή να μην μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν από το δημόσιο σύστημα υγείας τις απαραίτητες και υψηλού επιπέδου διαγνωστικές εξετάσεις, περίθαλψη και νοσηλεία! Δεν θα επιτρέψουμε το μεσαίωνα στον τομέα της υγείας. Η εγκληματική πολιτική, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στην υγεία, για την οποία διαχρονικά φέρουν ευθύνη όλοι οι κυβερνώντες και τα κόμματα που τους στηρίζουν, πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει. Η δημόσια και Δωρεάν υγεία είναι δικαίωμα όλου του λαού!

Καλούμε το λαό του νησιού μας, τα σωματεία και τους φορείς του σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Το χρωστάμε στου εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στα παιδιά που θα γεννηθούν!

Η Διοίκηση

Συμμετείχαν με αποφάσεις τους

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου

Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου

Σωματείo Συνταξιούχων Σάμου

Σωματείo Συνταξιούχων Καρλοβάσου

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (παράρτημα Σάμου- Ικαρίας)

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφεριακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών (μέλος της ΟΓΕ)

Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου (μέλος της ΟΓΕ)

Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος της ΟΓΕ)

Σύλλογος κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «η Ομόνοια»

Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Μαραθοκάμπου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Παν.Αιγάιου

Φοιτητικός Σύλλογος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Παν.Αιγαίου

Επίσης ανακοινώσεις στήριξης της σημερινής κινητοποίησης είχαν στείλει

Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ικαρίας και στο Δήμο Φούρνων

00SillalitirioYgeia02

Ομιλία κας Βάσως Βρυνιώτη (προέδρου ΕΚΣ) στο συλλαλητήριο για το ΕΚΑΒ – ΥΓΕΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, νέοι και νέες του νησιού μας,

Σήμερα διαδηλώνουμε γιατί η κατάσταση έχει γίνει άκρως επικίνδυνη για τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας. Σήμερα χάθηκε ένα νέο παιδί, αθλητής και φοιτητή, χθες ένας πολύτεκνος πατέρα, προχθές άλλοι συνάνθρωποι μας. Γι αυτό λέμε ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σήμερα διαδηλώνουμε διεκδικώντας το αυτονόητο: Σεβασμό και αξιοπρέπεια στη ζωή του Σαμιώτικου λαού.

Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την υγεία.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων και όλες οι μονάδες υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού μας είναι εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Η υποστελέχωση είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών που γίνονται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Είναι αποτέλεσμα της προώθησης της «επιχειρηματικότητας στην υγείας» η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση της Ε.Ε. που ακολουθούν όλοι αυτοί που μας κοροϊδεύουν χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση που βιώνουμε στο νησί και για τους ανθρώπους που έχουμε χάσει λόγω των ελλείψεων.

Για τους κυβερνώντες διαχρονικά η υγεία είναι κόστος από την μια και ένα κερδοφόρο εμπόρευμα από την άλλη. Δεν τους νοιάζει να υπολειτουργούν οι κλινικές, να μην υπάρχουν γιατροί, να μην υπάρχει προσωπικό για ασθενοφόρα. Θέλουν να κλείσουν οι δημόσιες δομές υγείας ή να δίνει κάποιες απολύτως στοιχειώδεις φροντίδες υγείας το δημόσιο νοσοκομείο. Έννοια τους είναι να πλουτίσουν οι μεγαλοκλινικές και τα μεγάλα διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα, αφού γι αυτούς η υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι δημόσια και δωρεάν.

Γι αυτούς όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει ή θα υπομένει την ασθένειά του χωρίς καμιά βοήθεια και φροντίδα, αφού το δημόσιο σύστημα υγείας θα έχει απαξιωθεί εντελώς.

Άλλωστε το σμπαράλιασμα των δομών υγείας δεν είναι τέτοιο μόνο εδώ στη Σάμο, αλλά πανελλαδικά. Παντού ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερα, αν φυσικά έχει να βάλει το χέρι στη τσέπη. Γι αυτό η υγεία πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας και στο νησί μας και πανελλαδικά.

Σήμερα είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο ολόκληρο το νησί με χιλιάδες κόσμου, να έχει μόνο ένα ασθενοφόρο στη βάρδια.

Δεν ανεχόμαστε να έχουμε μόνο μία παιδίατρο με κίνδυνο να κλείσει η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική ενώ πολλές ειδικότητες να λείπουν ή άλλες να είναι μονήρεις στο νοσοκομείο.

Δεν ανεχόμαστε το 2019, τον 21ο αιώνα, που εμείς οι εργαζόμενοι με τη δουλειά μας, τα χέρια μας και το μυαλό μας έχουμε αναπτύξει την τεχνολογία και την επιστήμη σε τόσο υψηλά επίπεδα, να μην μπορούμε να απολαύσουμε τον κόπο μας και τα αγαθά που παράγουμε, δλδ υψηλού επιπέδου παροχές υγείας.

Συνάδελφοι ας αναρωτηθούμε: Αξίζουμε τέτοια ζωή το 2019? Αξίζουν τέτοια ζωή τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα παιδάκια που είναι σήμερα στη συγκέντρωσή μας?

Αυτό είναι το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας των σύγχρονων αναγκών μας? Κατηγορηματικά τους λέμε ΟΧΙ. Για εμάς η υγεία είναι δικαίωμα καθολικό και αυτονόητο και γι αυτό παλεύουμε.

Συμπατριώτες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση δεν θα αλλάξει από μόνη της χωρίς αγώνα και σύγκρουση γι αυτό έχουμε κάνει παρεμβάσεις στους προηγούμενους υπουργούς και στη Β ΔΥΠΕ, κινητοποιήσεις στο νησί ακόμη και στη Αθήνα, στάσεις εργασίας, απεργίες. Ακόμη και στη μεγαλειώδη απεργία στις 7 Φλεβάρη για το Προσφυγικό, η Υγεία αποτελούσε βασικό μέτωπο.

Αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

Από εδώ σήμερα δηλώνουμε ότι δεν θα ησυχάσουμε, δεν θα σταματήσουμε να κινητοποιούμαστε μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας μέχρι κεραίας

Γιατί δεν βολευόμαστε με ευχές και προσευχές «να μην μας τύχει η ανάγκη ή το κακό και χρειαστούμε ασθενοφόρο ή γιατρό». Δεν μπορούμε να πούμε ότι «πάλι καλά και μη χειρότερα».

Τα χειρότερα είναι εδώ και αν δεν ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας καθιστούμε υπεύθυνους την κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα που ακολουθούν την ίδια πολιτική, για τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος μας.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί το έγκλημα αυτό το 2019 στη Σάμο αλλά και σε όλη τη χώρα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Η αγανάκτησή μας, ο θυμός, αλλά και η θλίψη μας για όσους άδικα χάθηκαν πρέπει να γίνει υπόσχεση και δύναμη ανυποχώρητου αγώνα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί και άλλο. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να γίνει ακόμη πιο μαζικός.

Τα σωματεία και οι φορείς του νησιού να μπουν στη μάχη πιο δυναμικά. Να ανοίξουν μέτωπο στην εγκληματική πολιτική για την υγεία. Να οργανώσουν τη δράση τους ενωτικά γιατί η υγεία του λαού είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν άλλοι άνθρωποι. Δεν θα επιτρέψουμε όποιος δεν έχει λεφτά να πεθαίνει ή να μην μπορεί να απολαύσει διαγνωστικές εξετάσεις, περίθαλψη και νοσηλεία.

Δεν θα επιτρέψουμε το μεσαίωνα στον τομέα της υγείας. Το χρωστάμε τους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στα παιδιά που θα γεννηθούν, σε αυτούς που χάθηκαν.

Στέλνουμε μήνυμα στους κυβερνώντες και τους λέμε εδώ και τώρα να δώσουν λύσεις! Να πάρουν τα χρήματα από όλους αυτούς που τους τα δίνουν απλόχερα (τραπεζίτες, δανειστές, μεγαλοξενοδόχους, μεγάλο κεφάλαιο, ΝΑΤΟ κλπ) και να τα δώσουν για τις ανάγκες του λαού.

Όπως σε μια νύχτα έκοψαν μισθούς και συντάξεις και γονάτισαν τον κόσμο, όπως με διαδικασίες fast track πέρασαν αντιλαϊκούς νόμους, έτσι σε μια νύχτα να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να δώσουν λεφτά για την δημόσια υγεία, να λύσουν το πρόβλημα στη Σάμο και όπου αλλού υπάρχει.

Τα ημίμετρα και οι πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση ότι έφεραν τον τάδε γιατρό για μια βδομάδα και μετακίνησαν τον δείνα για δύο, «βουλώνοντας» προσωρινά τρύπες και «ανοίγοντας» αλλού πληγές δημιουργώντας κενά, δεν είναι λύση. Το να βάζει ο λαός το χέρι στην τσέπη σε εράνους ή να στηρίζεται σε δωρεές – ελεημοσύνες μεγαλοϊδρυμάτων και ιδιωτών-ευεργετών, πολύ περισσότερο όταν πληρώνει φόρους και εισφορές στα ταμεία για να έχει δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια, δεν θα λύσουν το πρόβλημα μόνιμα, αλλά μερικά και προσωρινά. Η υγεία του λαού πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους για να μπορούν όλοι να την απολαμβάνουν.

Θέλουμε λύσεις άμεσες και μόνιμες. Προσλήψεις τώρα ώστε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ και όλες οι μονάδες υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, που θα εργάζεται με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και με μόνιμη σχέση εργασίας. Θέλουμε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας στελεχωμένες με βάση τις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι, φίλοι και φίλες,

Να έχετε υπομονή, δύναμη και κουράγιο και στο τέλος θα νικήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο. Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματα και την υγεία του λαού στο βωμό του κέρδους.

Δεν τελειώνουμε με τη σημερινή κινητοποίηση.

Καλή συνέχεια και καλούς αγώνες!

00SillalitirioYgeia04

Ομιλία κ. Σταμάτη Φιλιππή (πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου) στο συλλαλητήριο για την υγεία

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζει την σημερινή μας συγκέντρωση, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους θα ήθελαν να βρίσκονται σήμερα εδώ, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και στο νησί μας, είναι τραγική και επικίνδυνη ,και λέμε και στο νησί μας ,γιατί σύμφωνα με στοιχεία, τα κενά στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα , την πρωτοβάθμια φροντίδα και το ΕΚΑΒ ξεπερνούν τις 25.000 και όταν το Υπουργείο δίνει τέτοια νούμερα ,μπορούμε να φανταστούμε ποια είναι τα πραγματικά.

Η πολιτική διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων στο τομέα της Υγείας είναι επικίνδυνη και εγκληματική , το έχουμε πει ,το ξαναλέμε και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ? Γιατί θεωρούν την Υγεία του λαού κόστος, λες και κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή !!! Την Υγεία του λαού την έχουν μετατρέψει όλες οι Κυβερνήσεις σε πανάκριβο εμπόρευμα, αλλά αυτό το εμπόρευμα είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν.

Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν παραπέρα την Υγεία , κομμάτι-κομμάτι , τμήμα-τμήμα , γι ’αυτό δεν στελεχώνουν της δημόσιες δομές , γι’ αυτό δεν την χρηματοδοτούν επαρκώς, γι’ αυτό δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό μ πληρώματα ασθενοφόρων, γιατρούς, Νοσηλευτές κ.α. Γι’ αυτό μας έχουν εγκαταλείψει στην τύχη μας.

Ένα ολόκληρο νησί με 35 χιλιάδες περίπου μόνιμους κατοίκους, με άλλα μικρά νησιά που οι ασθενείς εξυπηρετούνται εδώ, με 4-5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες , με χιλιάδες φοιτητές ,αλλά και με χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες κυρίως την θερινή σεζόν, η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας γίνονται ασφυκτική.

Το ΕΚΑΒ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό από αυτό που υπηρετεί σήμερα, το ίδιο και τα πληρώματα ασθενοφόρων του Κ.Υ. ,ώστε να μπορούν να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα στην κάθε βάρδια , όλοι ξέρουμε ότι τα πρώτα λεπτά του ατυχήματος και του αιφνίδιου περιστατικού είναι καθοριστικά για την ζωή του παθόντος . Επίσης το ΕΚΑΒ φορτίζεται και με χρόνια περιστατικά ,όπως ασθενής που έχουν πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και πρέπει να μεταφερθούν στο σπίτι τους ,ασθενής που μεταφέρονται στην μονάδα Αιμοκάθαρσης , καθώς και με ασθενής που στέλνει το Νοσοκομείο σε εξωτερικά διαγωνιστικά κέντρα για εξετάσεις , αφού δεν μπορεί να τα εξυπηρέτησει το ίδιο το Νοσοκομείο λόγο έλλειψης ειδικοτήτων και μηχανημάτων .

00SillalitirioYgeia05

Στο Νοσοκομείο η κατάσταση είναι επίσης τραγική και απαράδεκτη, λόγο υποστελέχωσης και ελλείψεων σε Υγειονομικό Υλικό, αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο , αλλά και όποιοι αναζητήσουν κάποιο ραντεβού για να εξεταστούν ,η αναμονή στα ραντεβού φτάνουν σε ορισμένες ειδικότητες τους 8 μήνες έως και ένα χρόνο . Κορυφαίο είναι το ζήτημα της παιδιατρικής κλινικής που εδώ και 9 μήνες οι Κυβερνήσεις και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχουν δώσει λύση, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο ζωές νεογνών και μικρών παιδιών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός . Ενώ πολλές είναι οι ιατρικές ειδικότητες που απουσιάζουν εντελώς ,όπως του ΩΡΛ . Όσο για το προσωπικό του Νοσοκομείο , ιατρικό – νοσηλευτικό – παραϊατρικό και βοηθητικό, αυτό είναι κατάκοπο και αγωνίζεται μέρα και νύχτα , ώστε να κρατηθούν ανοιχτά τα τμήματα και οι μονάδες του Νοσοκομείου ,χωρίς να μπορεί να πάρει ρεπό και κανονική άδεια . Και από την άλλη έχουμε την μεγάλη αντίφαση να υπάρχουν στο νησί μας εκατοντάδες νέοι άνθρωποι που έχουν τελειώσει επαγγέλματα υγείας και να είναι άνεργοι ή απασχολούνται σε άλλους κλάδους .

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες σήμερα στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε άλλα θύματα λόγο αυτών των ελλείψεων , λόγο της αναλγησίας τους, αλλά πολλοί περισσότερο λόγο της πολιτικής τους .

Δεν σταματάμε εδώ, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί ,δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας , δεν τους επιτρέπουμε να βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι , κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο, με κάθε μέσω .

Η παροχή Δημοσίας Υγείας και περίθαλψη είναι υπόθεση του κράτους την δικαιούμαστε και την έχουμε ακριβοπληρωμένη μέσω της άμεσης και έμμεσης φοροληστείας που μας έχουν επιβάλλει αλλά και μέσα από ασφαλιστικά μας ταμεία.

Απαιτούμε στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας με μόνιμο προσωπικό , ώστε να καλύπτονται πλήρων και ποιοτικά οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Τομέα της Υγείας .        

Garden               

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »