Διαμαρτυρία για την απασχόληση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Διαμαρτυρία για την απασχόληση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Έπειτα από έκδοση διαταγής από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος την 23η Δεκεμβρίου 2019, σχετικά με την μη απασχόληση των συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης υπερωριακά, κατά τις νυχτερινές ώρες, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από 1η Ιανουαρίου 2020.

Η εν λόγω διαταγή μας ξεπερνά.

Αφήνοντας Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια να λειτουργούν ασθενικά, με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών να παραμερίζονται για χάρη μερικών υπογραφών και μίας Υπουργικής απόφασης.  

Η εν λόγω διαταγή, χαρακτηρίζει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Γ.Γ.Π.Π και το Α.Π.Σ.                                                                                  

Όσον αφορά την Π.Υ Σάμου.

Ακόμη μία φορά, έπειτα, από την μετακίνηση πριν από μερικά χρόνια μεγάλου αριθμού προσωπικού της στην νεοσύστατη Π.Υ Αερολιμένα Σάμου αφήνεται στην τύχη της.

Τα μπαλώματα σε μόνιμο προσωπικό που έχουν γίνει από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι σήμερα έχουν ξεφτίσει.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι συνάδελφοι Π.Π.Υ να αποτελούν σήμερα τον κύριο κορμό προσωπικού της Υπηρεσίας μας και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που Υπάγονται σε αυτή.

Στη πόλη της Σάμου, η μεταναστευτική/ προσφυγική κρίση έχει εμπλέξει και συνεχίζει να εμπλέκει την Π.Υ Σάμου σε συμβάντα πυρκαγιών και παροχής βοηθείας.                

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα, από 16 Δεκεμβρίου 2019 τα συμβάντα πυρκαγιών πέριξ του ΚΥΤ Σάμου και όχι μόνο που καλείται να αντιμετωπίσει η Π.Υ Σάμου ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 6 το 24ωρο.

Πολλά από τα συμβάντα τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και με χρόνο εκδήλωσης βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.                

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Οι συνάδελφοι μας Π.Π.Υ εξ αιτίας αυτή της διαταγής χάνουν χρήματα.

Πως θα αντεπεξέλθουν οικονομικά στα οικογενειακά βάρη, παίρνοντας τα χρήματα του βασικού μισθού μόνο;

Πως θα αντιμετωπιστούν αυτά τα συμβάντα, αν η βάρδια είναι τρία άτομα και η πυροσβεστική έξοδος απαρτίζεται από δύο, Κυριακές, νυχτερινές ώρες και αργίες;

Γιατί παραμερίζεται το αίσθημα ασφάλειας της ζωής και της προστασίας της περιουσίας των πολιτών για χάρη μερικών υπογραφών και μίας Υπουργικής απόφασης;

Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνηθίσει στο Πυροσβεστικό Σώμα από τέτοιες διαταγές. Ευχόμαστε στους αρμοδίους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά και για το νέο έτος καλά μυαλά…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »