«Διαξιφισμοί» για έναν σωλήνα νερού στους Μυτιληνιούς, που όμως καταστρέφει την αγροτική οδοποιϊα

«Διαξιφισμοί» για έναν σωλήνα νερού στους Μυτιληνιούς, που όμως καταστρέφει την αγροτική οδοποιϊα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος Σάμου, κ. Βαγγέλης Καρράς.

Μικρές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στην Κοινότητα Μυτιληνιών σε αγροτικούς δρόμους για την διευκόλυνση των κατοίκων και την καλύτερη πρόσβασή τους ενόψει του χειμώνα.  

«Πριν λίγα χρόνια με ιδιωτική πρωτοβουλία του προέδρου, τοποθετήθηκαν κάποια λάστιχα για να μεταφέρουμε το νερό από την πηγή, στην Κοινότητα Μυτιληνιών. Ο πρόεδρος είχε τοποθετήσει αυτόν τον σωλήνα, στην άκρη του δρόμου, σε κάποια ρείθρα (αυλάκι). Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν, να έχουν κλείσει πολλά ρείθρα και τα νερά να τρέχουν μέσα στον δρόμο και να καταστρέφουν την οδοποιία.

Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε δύο σημεία, είχαμε ενημερώσει ότι πρέπει να βγει ο σωλήνας από εκεί για να ανοίξει το ρείθρο γιατί θα καταστρέφεται συνεχώς ο δρόμος. Οι παρεμβάσεις είναι σε δύο απότομες στροφές, το λάστιχο είναι 2,5χλμ και έχει πειραχτεί σε δύο σημεία, το τοποθετήσαμε στην άκρη. Δεν έχουμε καταστρέψει τίποτα και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα θέμα και δεν ξέρω ακριβώς το λόγο».

00Solina02

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Βιολέτας Τριπόδη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου, ο οποίος είπε τα παρακάτω:

«Το σκεπτικό δεν είναι να φέρουμε μόνο το νερό στο χωριό, αλλά είναι να γίνουν και 2-3 δεξαμενές στην πορεία, έτσι ώστε να είναι γεμάτες για πυρόσβεση», ενώ όπως τόνισε ο κ. Ελευθερόγλου δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος και ο δρόμος να καθαριστεί και να μην χαλάσει ο σωλήνας.

00Solina03

Υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους ότι επηρεάζεται ο δρόμος από το σωλήνα και από το νερό που τρέχει όμως όπως είπε ο κ. Ελευθερόγλου, «ο δρόμος δεν επηρεάζεται, είναι χαλασμένος από τις διαβρώσεις, από τα νερά. Είπαν πως φταίω εγώ που χάλασε ο δρόμος επειδή περνούν τα νερά, οι άλλοι δρόμοι όμως που δεν περνιούνται ούτε με άρμα πως χάλασαν; Κοροϊδευόμαστε; Μπορεί το μηχάνημα να φτιάξει το δρόμο και να μην πειράξει και το σωλήνα».

Ο κ. Ελευθερόγλου θεωρεί πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πειράξει το σωλήνα χωρίς ειδοποίηση, ενώ θέτει το ερώτημα μήπως γίνεται και εσκεμμένα αυτή η κίνηση.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »