Διακόπτει τον διάλογο με την Κυβέρνηση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Διακόπτει τον διάλογο με την Κυβέρνηση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδρίασε σήμερα (χθες 11/02) εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τις  χθεσινές εξελίξεις με την επίταξη εκτάσεων στα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σάμο, Λήμνο και Χίο. Στη συνάντηση παρεμβάσεις έκαναν και οι Δήμαρχοι των νησιών.

Η πρόταση του περιφερειάρχη η οποία και υπερψηφίστηκε ήταν η επικαιροποίηση του ψηφίσματος της 22ας Ιανουαρίου  (των κινητοποιήσεων) και η πρόσθεση των παρακάτω σημείων:

1) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

2) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

3) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

4) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.

5) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛEΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ.

6) ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 13.02.2020 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 15 ΑΘΗΝΑ).

Πηγή: www.lesvosnews.net

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επίσκεψη Νότη Μηταράκη στη Σάμο: Οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο στο μεταναστευτικό; (video)

Ν. Μηταράκης: «Η χώρα μας δεν ανέχεται την παράνομη μετανάστευση. Στόχος η μηδενική παραμονή μεταναστών σε Έβρο και νησιά»

Την προστασία των συνόρων της χώρας μας με σύννομο τρόπο με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών και όλης της

Περισσότερα »
Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού « Η Σάμος αλλάΖΕΙ». Μεγάλη κουβέντα γίνεται

Περισσότερα »