Δέσποινα Κάϊλα: Να ξανακατέβουμε στην πόλη μας και να την περπατήσουμε. Να μην την εγκαταλείψουμε

Έναρξη την Τρίτη 24/09 των Τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η αντιδήμαρχος Αν. Σάμου, κα Δέσποινα Καΐλα.

Με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτέμβρη, με θέμα «Ας περπατήσουμε Όλοι μαζί!», ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πραγματοποιεί δράσεις με στόχο να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους προωθώντας βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση της πόλης.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/09), από το χώρο των αθλοπαιδιών στην παραλιακή ζώνη, όπου εκεί απλοί πολίτες (ελάχιστοι), ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, μέλη του Δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, υπάλληλοι του Δήμου, φορείς του τόπου, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και μέλη Μ.Κ.Ο., καθάρισαν το χώρο της παιδικής χαράς (έναντι πρώην Ταξιαρχίας), κλάδεψαν τα δέντρα, αλλά έγινε επίσης και πολύ μεγάλη καθαριότητα στα σκουπίδια που συσσωρεύονται στα βράχια της παραλίας από το ύψος του πρώην περιπτέρου «Ζαχαράκη» και μέχρι την πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

«Καλό είναι τις εθελοντικές δράσεις να τις στηρίζουμε όλοι, δεν πειράζει, πιστεύω ότι σιγά-σιγά ο κόσμος θα ευαισθητοποιείται, είναι θέμα χρόνου. Ήταν και λίγο τελευταία στιγμή η είδηση, οπότε μπορεί να μην έφτασε και έτσι όπως έπρεπε επικοινωνιακά, αλλά πιστεύω ότι έγινε καλή δουλειά και θα επαναληφθεί σύντομα. Είναι ωραίο για να βάζουμε και τα μικρά παιδιά σε αυτή τη διαδικασία του προσέχω την πόλη, την κρατώ καθαρή, ανακυκλώνω, όλα αυτά τα μηνύματα».

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στον τομέα της καθαριότητας, όμως γενικά όπως είπε η κα. Καΐλα, «θα προσπαθήσουμε πιο πολύ και με τα σχολεία, ακόμα πιο μεγάλη ευαισθητοποίηση και με ομιλίες, αλλά αλλιώς είναι η δράση και αλλιώς είναι τα λόγια ,εγώ έτσι νομίζω. Και από μικρή στο σχολείο προτιμούσα τη δράση νομίζω ότι είναι το καλύτερο, αλλά θέλει το χρόνο του για να γίνει σωστά».

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων ,υπάρχουν και οι τομείς του πολιτισμού –αθλητισμού, είναι μια αρχή και σιγά –σιγά με βηματισμούς προχωράει η νέα δημοτική αρχή.

«Το πιο δύσκολο αυτό ήτανε των πρώτων ημερών, το πρόβλημα μέχρι να τακτοποιηθούν οι υπάλληλοι στις καινούργιες θέσεις να βρουν τη σειρά τους ξανά, να σκεφτείτε ότι ακόμα και τα γραφεία που άλλαξαν, υπήρχε μία αναταραχή στο δήμο μέχρι να τακτοποιηθούμε. Τώρα πιστεύω ότι όλοι βρίσκουμε σιγά-σιγά το δρόμο μας».

Γενικά λίγο υπομονή ζήτησε η κα. Καΐλα, για να τακτοποιηθούν τα θέματα που προέκυψαν από την διάσπαση. Οι συγκεκριμένες αυτές δράσεις έχουν προγραμματιστεί, ήταν ήδη δρομολογημένες απλά η νέα αρχή πρόσθεσε κάποιες πινελιές.

«Υπάρχει ένα κρυφό μήνυμα πίσω από όλα αυτά, να προτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στην πόλη του, πέρα από τα παιδιά, οι γονείς και παιδιά και όλοι μας να ξανά κατέβουμε στην πόλη μας και να περπατήσουμε να μην την εγκαταλείψουμε γιατί το σοκ, όλο αυτό που μας έχει προκαλέσει το μεταναστευτικό μας έχει κάνει λίγο να ταμπουρωθούμε προς τα πίσω ή να βγαίνουμε και να πηγαίνουμε αλλού.

Καλά είναι λοιπόν να ξανακατέβουμε στην πόλη μας, να την περπατήσουμε, να την χαρούμε, είναι τόσο όμορφη, είναι η δικιά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε. Αυτό μόνο με την παρουσία μας μπορούμε να το κάνουμε, με κανέναν άλλο τρόπο», τόνισε η κα Καΐλα.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »