Δέσποινα Κάϊλα: 49 παραδοσιακοί καλλιτέχνες πνευστών και άλλων μουσικών οργάνων στη Σάμο για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Δέσποινα Κάϊλα: 49 παραδοσιακοί καλλιτέχνες πνευστών και άλλων μουσικών οργάνων στη Σάμο για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Καΐλα.

Για τις απόκριες, γίνονται κινήσεις ώστε να μπλέξει η παράδοση με το χαρούμενο κλίμα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση καρναβαλιού. Υπήρξε κάλεσμα σε 35 τσαμπουνιέρηδες απ’ όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν με τους ντόπιους τσαμπουνιέρηδες, όμως τελικά θα έρθουν 49 άτομα να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.

«Το απλό κάλεσμα θα γίνει μία μεγάλη συνάντηση, στις 22 του Φλεβάρη, περιμένουμε 49 παραδοσιακούς καλλιτέχνες πνευστών οργάνων, λαούτα, τύμπανα, φλογέρες και τσαμπούνες, που θα είναι η πλειονότητα. Θα είναι ένα τεράστιο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στο οποίο μας βοηθάει πολύ και ο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» που παραδοσιακά το οργάνωνε με τους τσαμπουνιέρηδες της Σάμου και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, Μυτιληνιοί, Λυκούργος, ΣΕΟ ΣΑΜΟΥ, ΧΟΡ.Ο.Σ, πηγή της ΜΑΝΑΣ). Θα έχουμε και γαϊτανάκια πάμε να στήσουμε όλο το παραδοσιακό σκηνικό».

Οι καλεσμένοι είναι από νησιά αλλά και από την Ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο κάλεσμα.

«Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι υπάρχει «μάζωξη» στο Άνω Βαθύ στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος και αποκριάτες ντυμένοι, θέλουμε να ντυθούν ο κόσμος και να έρθουν μαζί μας και όλοι οι μουσικοί αυτοί θα ξεκινήσουν και θα περπατούν στα σοκάκια και στους δρόμους της Σάμου, να φέρουν την χαρά, αυτή που μας έκλεψαν.

Σιγά-σιγά, να φέρουμε μια ζωντάνια και μια χαρά πίσω στον κόσμο. Θα οδηγηθούν όλοι αυτοί στην πλατεία, όπου εκεί θα στήσουμε ένα πανηγύρι με σουβλάκια, τηγανίτες, με σούμες, όλα τα παραδοσιακά. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα είναι εκεί όχι για να δείξουν τυπικά τους χορούς αλλά για να πιαστούν όλοι μαζί χέρι-χέρι και να χορέψουν με τον κόσμο μαζί».

Την Κυριακή(23/02), ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, συνδιοργανώνει με όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλεως Σάμου και Βαθέος, ένα παιδικό μασκέ πάρτι στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος στις 12 το μεσημέρι.    

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα