Δέσποινα Κάϊλα: 49 παραδοσιακοί καλλιτέχνες πνευστών και άλλων μουσικών οργάνων στη Σάμο για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Δέσποινα Κάϊλα: 49 παραδοσιακοί καλλιτέχνες πνευστών και άλλων μουσικών οργάνων στη Σάμο για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Καΐλα.

Για τις απόκριες, γίνονται κινήσεις ώστε να μπλέξει η παράδοση με το χαρούμενο κλίμα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση καρναβαλιού. Υπήρξε κάλεσμα σε 35 τσαμπουνιέρηδες απ’ όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν με τους ντόπιους τσαμπουνιέρηδες, όμως τελικά θα έρθουν 49 άτομα να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.

«Το απλό κάλεσμα θα γίνει μία μεγάλη συνάντηση, στις 22 του Φλεβάρη, περιμένουμε 49 παραδοσιακούς καλλιτέχνες πνευστών οργάνων, λαούτα, τύμπανα, φλογέρες και τσαμπούνες, που θα είναι η πλειονότητα. Θα είναι ένα τεράστιο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στο οποίο μας βοηθάει πολύ και ο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» που παραδοσιακά το οργάνωνε με τους τσαμπουνιέρηδες της Σάμου και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, Μυτιληνιοί, Λυκούργος, ΣΕΟ ΣΑΜΟΥ, ΧΟΡ.Ο.Σ, πηγή της ΜΑΝΑΣ). Θα έχουμε και γαϊτανάκια πάμε να στήσουμε όλο το παραδοσιακό σκηνικό».

Οι καλεσμένοι είναι από νησιά αλλά και από την Ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο κάλεσμα.

«Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι υπάρχει «μάζωξη» στο Άνω Βαθύ στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος και αποκριάτες ντυμένοι, θέλουμε να ντυθούν ο κόσμος και να έρθουν μαζί μας και όλοι οι μουσικοί αυτοί θα ξεκινήσουν και θα περπατούν στα σοκάκια και στους δρόμους της Σάμου, να φέρουν την χαρά, αυτή που μας έκλεψαν.

Σιγά-σιγά, να φέρουμε μια ζωντάνια και μια χαρά πίσω στον κόσμο. Θα οδηγηθούν όλοι αυτοί στην πλατεία, όπου εκεί θα στήσουμε ένα πανηγύρι με σουβλάκια, τηγανίτες, με σούμες, όλα τα παραδοσιακά. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα είναι εκεί όχι για να δείξουν τυπικά τους χορούς αλλά για να πιαστούν όλοι μαζί χέρι-χέρι και να χορέψουν με τον κόσμο μαζί».

Την Κυριακή(23/02), ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, συνδιοργανώνει με όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλεως Σάμου και Βαθέος, ένα παιδικό μασκέ πάρτι στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος στις 12 το μεσημέρι.    

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κόντρα Αντιπεριφέρειας – ΚΤΕΛ Σάμου για τις σχολικές μεταφορές

Από Δευτέρα (28/09) κανονικά η μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ενημερώνουμε τους γονείς μαθητών, ότι τα παρακάτω δρομολόγια με επιστροφή, μεταφοράς των παιδιών τους προς τις σχολικές μονάδες φοίτησης τους, θα εκτελούνται κανονικά από Δευτέρα

Περισσότερα »
Σωματείο Εργαζομένων: Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους βρίσκονται σε κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας

Σωματείο Εργαζομένων: Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους βρίσκονται σε κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Σ.Ε.Γ.Α.Κ.) επιθυμεί να ενημερώσει για την πραγματικά δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται, στο σύνολό τους, οι Υπηρεσίες

Περισσότερα »