Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Δεν έχουν έρθει κάποιες οδηγίες που ν’ αναφέρουν κάποιο κίνδυνο για τον κορωνοϊό, τουλάχιστον για στη Σάμο

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Δεν έχουν έρθει κάποιες οδηγίες που ν’ αναφέρουν κάποιο κίνδυνο για τον κορωνοϊό, τουλάχιστον για στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών προγραμμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου κα Δήμητρα Πρασσά.

Υπάρχει μια γενική ανησυχία σε γονείς και μαθητές για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού. Ως προς τη λειτουργία των σχολείων, έχουν δοθεί οδηγίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και κλείσιμο σχολείων.

«Η ενημέρωση στην αρχή ήταν για την γρίπη και στη συνέχεια με το που έλαβαν γνώση για τον κορωναϊό, λάβαμε οδηγίες για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών και όλων των ανθρώπων, το πώς να χειριστούμε την κατάσταση σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι, για την απολύμανση, τον τρόπο που μπορούμε να τα χειριστούμε όλα αυτά.

Δόθηκαν οδηγίες με κάποιο ΦΕΚ που έχει βγει, για τα συγκεκριμένα αντισηπτικά που πρέπει να υπάρχουν για το καθαρισμό χεριών, επιφανειών, οι καθαρίστριες των κτιρίων να κάνουν απολυμάνσεις σε έδρες, θρανία, πόμολα, με είδος οινοπνεύματος για να μην έχουμε θέματα αλλεργίας.

Δεν έχουν έρθει κάποιες οδηγίες που να αναφέρουν κάποιο κίνδυνο, τουλάχιστον για εδώ στη Σάμο».

Τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένα σχολεία που υπήρξαν άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα ή νόσησαν από τον ιό ή ήρθαν σε επαφή με άτομα που νόσησαν.

«Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, τουλάχιστον εδώ στη Σάμο. Δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία, δεν έχει πάρει έκταση το θέμα, από την άποψη να απαγορευτεί συνάθροιση μαθητών σε θέατρα, κινηματογράφους, σε αγώνες κ.τ.λ.. που υπάρχουν ανά διαστήματα».

Για τις σχολικές εκδρομές, υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και αναφέρεται η περιοχή που θέλει να ταξιδέψει το σχολείο, ώστε να δουν αν συντρέχει λόγος ανησυχίας και παίρνεται απόφαση από το Σύλλογο Διδασκόντων αν θα προχωρήσουν στην εκδρομή ή όχι.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »