Δ. Κουτσούμπας από την Ικαρία: Nα ζούμε σε μια κανονική χώρα σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

“Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν ‘δίκαιη’ ανάπτυξη και η ΝΔ με την ‘ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω’ κοροϊδεύουν τον λαό ότι μπορεί να παίρνει ανάσες μέσα στην ασφυξία της εκμετάλλευσης, ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός όπου και τα κέρδη των ομίλων θα αυγαταίνουν και οι εργαζόμενοι θα ευημερούν” ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Ικαρία.

Είπε οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “στήνουν το γνωστό δικομματικό καυγά για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και να κρύψουν τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους”, ενώ πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέτυχε, εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ως ο πιο καλός ο μαθητής, “

Είπε ότι ο πρωθυπουργός “έχει το θράσος να κοροϊδεύει ότι η Ελλάδα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια” προσθέτοντας “πώς γίνεται να βγαίνουμε από τα μνημόνια και να παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι των μνημονίων, ο λαός να φορτώνεται με ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2022 και το 2060, να έχουν ήδη ψηφίσει τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, αυτό μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει”.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “δεν αμφισβητούμε την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και κάποιους ασταθείς και μικρούς ρυθμούς -προς το παρόν- ανάκαμψης, που εμφανίζονται φέτος”, επισημαίνοντας “μετά από 9 χρόνια οικονομικής κρίσης, με απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, είναι λογικό κι επόμενο να έχουμε ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών”.
Υπογράμμισε ότι όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα δεν εννοεί ότι θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά “εννοεί επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα, όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων”.

“Το μεγαλύτερο μνημόνιο διαρκείας είναι οι ίδιες οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις οποίες υλοποιεί κατά γράμμα η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ στην ίδια ρότα βρίσκονται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν πάλι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του νέου χαλίφη” τόνισε, προσθέτοντας “όμως θέλουμε να τελειώνουμε με όλες τις πολιτικές που μας γονατίζουν. Είτε αυτές υλοποιούνται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”.

Είπε ότι η καπιταλιστική Ελλάδα μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο θα είναι ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη, “μια χώρα που ματώνει και θα πληγώνει το λαό της, την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους επαγγελματίες, τους ψαράδες, το επιστημονικό δυναμικό της, τη νεολαία, για να διασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, να υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”.

Έκανε λόγο για ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση.

Ως προς τις αλληλοκατηγορίες για το ποιός αβαντάρει τον εθνικισμό, την ακροδεξιά, είπε ότι “η ΝΔ, στηρίζοντας εθνικιστικά συλλαλητήρια, ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, μπας και πάρει πίσω τις ψήφους που έχασε, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Μαζί με αυτές τις δυνάμεις καλλιέργησαν το κλίμα της αντιδραστικής οπισθοδρόμησης στα διάφορα συλλαλητήρια των φασιστικών συνθημάτων «εξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα», μαζί φωτογραφίζονταν με τους ναζιστές της ΧΑ στο Καστελόριζο”.

Επισήμανε ακόμα ότι κανένας καυγάς δεν μπορεί να κρύψει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στηρίζουν την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, δηλαδή τον στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για μεγαλύτερη γεωστρατηγική εμπλοκή για να πάρει μέρος στη μοιρασιά της λείας και των αγορών στην ευρύτερη περιοχή, ματώνοντας το λαό”.

Είπε οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ως σημαιοφόρος στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, αναπτύσσει “στρατηγικές συνεργασίες” με κράτη – δολοφόνους όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, και κοροϊδεύει λέγοντας ότι οι δολοφόνοι των λαών, ΝΑΤΟ – ΕΕ, εγγυώνται την ειρήνη και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού του λαού σε σχέση με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, και για το ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προοπτική την “ευρωατλαντική ολοκλήρωση” στα Δυτικά Βαλκάνια.
“Η πρόσφατη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αυτό ακριβώς το στόχο προωθεί. Για να μπάσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις” υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η λεγόμενη “ευρωατλαντική ολοκλήρωση” στα Βαλκάνια ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ενώ σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών είπε οτι έγινε ” κατ’ εντολή των Αμερικάνων, των Γερμανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφήνοντας τα σπέρματα της διαίρεσης των λαών, αναβίωσης επικίνδυνων εθνικισμών εκατέρωθεν των συνόρων, ενσωμάτωσης σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς”.

Μιλώντας και για όσα αποφασίστηκαν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ και με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης έκανε λόγο “για στενότερη πολεμική συνεργασία με την ΕΕ” και “συνέχεια στην πολεμική προετοιμασία με τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως ήδη έχουν αποφασίσει σε προηγούμενες Συνόδους του ΝΑΤΟ”.

Κάλεσε σε ισχυροποίηση της πάλης για την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις και τα ξένα στρατηγεία και για να επιστρέψουν τώρα όλοι οι στρατιωτικοί από τις αποστολές εκτός συνόρων.

“Σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε” τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, τον λαό, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή και η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας”.

Πηγή: www.zougla.gr

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Σε 90 ημέρες η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί, ότι οι 3.823 υποβληθείσες προτάσεις για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Tο Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου στην υπ. αριθμ.   285  27/1/21   συνεδρίασή του καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη του βιασμού της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που

Περισσότερα »
Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Ερωτήσεις και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για τα προβλήματα των κατοίκων του δήμου Ανατολικής Σάμου έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας στη συνεδρίαση του

Περισσότερα »