Άτομα με ειδικές ικανότητες, ισότιμα στις κοινωνικές δράσεις

Άτομα με ειδικές ικανότητες, ισότιμα στις κοινωνικές δράσεις

Ημέρα δράσης η Κυριακή (03/11) για τους Συλλόγους  ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ και Ατόμων με νοητική υστέρηση και των  οικογενειών τους ΜΕΛΙΣΣΑ, σε συνεργασία με ομάδες και αθλητικούς συλλόγους της πόλης της Σάμου.

Δράσεις που είχαν να κάνουν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδιά του συλλόγου ΜΕΛΙΣΣΑ, υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία της αεικίνητης Ελένης Παντελούκα, χορογραφία, επίδειξη της σχολής ειρηνικών πολεμιστών TANG SO DO και αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ακαδημιών της Αναγέννησης και του συλλόγου ΑΘΛΕΩΝ. 

Όλα αυτά στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων Σταμάτη Βελακούλη, Γιάννη Σκούτα και της προέδρου της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου. Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε και όλοι ευχαριστήθηκαν την διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής.

00Amea01

Την Δευτέρα 4/11 στις 10.00 π.μ. η αντιπροσωπεία μαζί με μέλη και φίλους του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και φιλων “Νίκος Μένεγας ο Ικαρος” μαθητές Δημοτικού και άλλων πολιτών θα βρίσκεται στη πλατεία Καρλοβασίου στην αρχή της οδού Γοργύρα και θα συναντήσει τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον οποίο θα προσκαλέσει να κάνουν βόλτα με αναπηρικά αμαξίδια, δεμένα μάτια και πατερίτσες στην οδό Γοργύρα, κεντρικό δρόμο του Δήμου και δημόσια κτίρια και με την υποστήριξη της Τροχαίας να εντοπίσουν τα απροσπέλαστα σημεία της διαδρομής. Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασίου. Στις 11 πμ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Δήμο Δυτικής Σάμου.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Aνατολικής Σάμου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν τη δράση «Βόλτα στην πόλη», μαζί με τα παιδιά, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Δημαρχείο προς τον ΕΦΚΑ Σάμου και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

00Amea02

Την ίδια μέρα και ώρα 11:30 θα επισκεφθούν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σάμου και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση της αντιπροσωπείας με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα