Άρθρο της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος

Πάντα, και χθες και σήμερα και αύριο, ένας είναι ο στόχος μας: η θεμελιωμένη, η σταθερή, η καθημερινή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά μας.

Το όραμα είναι μια μεγαλεπήβολη λέξη. Προτιμώ την πεζή λέξη του στόχου. Των πολλών και μικρών στόχων, που ο ένας πολλαπλασιάζει τον άλλον, προστίθεται, μεγαλώνει και αλλάζει προοδευτικά και σταθερά τα πράγματα.

Μας ενδιαφέρει, συνεπώς, και εκεί είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι, η διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών που αποτελούν προϋπόθεση για μια κοινωνία ζωντανή, οικονομικά δυνατή και εύρωστη, που δημιουργεί και παράγει και με βάση τις δυνατότητές της είναι ανοιχτή στον κόσμο.

Αυτό που έχει σημασία είναι η καθεμία και ο καθένας που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της ζωής του. Και αυτό μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης συλλογικής μας κατάστασης, που διαρκώς γίνεται καλύτερη, κινείται και αλλάζει, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα νέα αιτήματα και στις νέες ανάγκες της εποχής.

Η φιλοσοφία της δράσης μας είναι να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, ώστε οι παραγωγοί μας να βελτιώνουν διαρκώς το εισόδημά τους. Να αναδείξουμε το Βόρειο Αιγαίο ως αυτό που είναι, έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τουριστικό προορισμό. Με τις αναγκαίες υποδομές, τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και των χρηματοδοτικών πηγών.

Η προσπάθειά μας, πάντα με τα κριτήρια που προανέφερα, είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη να έχει πάντα μια ισορροπία, μια κατά το δυνατόν εσωτερική ενότητα και μια προοπτική. Γι’ αυτό στην Περιφέρειά μας, Περιφέρεια με δέκα κατοικημένα νησιά, πρώτο μέλημά μας είναι να συνδέεται το «μικρό» με το «μεγάλο» -αν και δεν υπάρχει μικρό, δεν υπάρχει μεγάλο- να τηρούμε πάντα μια ισορροπία, να είναι το ενδιαφέρον μας ζωντανό για κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν.

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα στις δυσκολίες της κρίσης σήκωσε και σηκώνει και το βάρος του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος. Δεν θα επεκταθώ σε κάτι που είναι ήδη γνωστό. Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν με δημοκρατικό πνεύμα και αλληλεγγύη αυτό το πρωτόγνωρο ζήτημα. Το αίτημα της αποσυμφόρησης που διατυπώνουμε με έμφαση, παραμένει επιτακτικό και επείγον. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε αυτή την ανάγκη στους υπευθύνους.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ωραία τα σχέδια, αναγκαίο το έργο. Το θεμέλιο είναι η εμπιστοσύνη. Αυτή πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες.

Υποχρέωσή μας είναι με επίμονη και πειθαρχημένη εργασία και με κριτήριο πάντα το αποτέλεσμα, να κάνουμε πάντα το καλύτερο.

Δεν είμαστε παρά υπηρέτες των συμπολιτών μας.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »