Άψογη η επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα στην αίθουσα του Δήμου

Άψογη η επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα στην αίθουσα του Δήμου

Επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (09/11) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανατολικής Σάμου. Η εκδήλωση περιελάμβανε εμπεριστατωμένη ομιλία για το χρονικό της Ένωσης και τα γεγονότα που έλαβαν μέρος την εποχή εκείνη, από το φιλόλογο κ. Μιχάλη Βελώνη, ο οποίος με τον μεστό και πλούσιο λόγο του μετέφερε τους θεατές στις καταστάσεις που βίωσαν οι Σαμιώτες αλλά και τον τρόπο αντίδρασής τους.

00EkdilosiDimarxeio01

Την σκυτάλη πήρε η μεικτή χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, με τους εξαίρετους μουσικούς της, η οποία απέδωσε τραγούδια από τις ακτές της Ιωνίας και την Σάμο υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Πουλτσάκη, ενώ το κλείσιμο περιελάμβανε το Σαμιακό Ύμνο του Γ. Κλεάνθη και τον Εθνικό Ύμνο.

00EkdilosiDimarxeio02

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, ο Βουλευτής Σάμου Χρ. Στεφανάδης, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο πρόξενος της Γερμανίας κ. Μηλιώτης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κα. Άννη Ανδρεάδου και κ. Π. Παπαγεωργίου, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές.

Χρόνια πολλά Σάμος!

«Ω ιερά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Σε! Εσέ θωρώ

Κι ως ουρανούς σε δώρον λακταρώ» (Γ. Κλεάνθους)

Χατζηγεωργίου Ελένη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »