Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Διακοσταμάτης χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο «αμετανόητο»

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Διακοσταμάτης χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο «αμετανόητο»

Συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου την Παρασκευή (28/07), με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή του, με σημαντικότερο – μια και αφορά την εργασία πολλών ανθρώπων – αυτό της διαχείρισης του θέματος των συμβασιούχων και την πρόταση για την προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού. Στην αρχή της συνεδρίασης, υπήρχε μόνο ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την αντικατάσταση δικτύων στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, που ψηφίστηκε ομόφωνα και η διαδικασία ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους από τους επικεφαλής των παρατάξεων και μεμονωμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Πριν από την διαδικασία αυτή, διαβάστηκε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων επικεφαλής της, του κ. Δημήτρη Μηλίγκου και υπευθύνου τύπου του κ. Νίκου Τριανταφύλλου. Επίσης παρέστη το πρώτον ως Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Γιάννης Λεμονής, στη θέση του παραιτηθέντος Στέλιου Θάνου.

Η πρώτη ερώτηση εκ μέρους του κ. Μηλίγκου αφορούσε τη ζημιά και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη φωτιά στον ΧΥΤΑ με το αίτημα να γίνει έρευνα αν καταστράφηκαν οι μεμβράνες στον χώρο απόθεσης. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι οι εργασίες επιχωμάτωσης συνεχίζονται, ότι για το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 2,868 εκ. ευρώ, εντός των ημερών φτάνουν 420 μπλέ κάδοι για χαρτί, πλαστικό και άλλα και θα δημιουργηθούν δύο σημεία διαλογής σε Δυτική και Ανατολική Σάμο. Ο κ. Μηλίγκος έτεινε χείρα συνεργασίας, προτείνοντας να πάνε μαζί με τον Δήμαρχο στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, διαβάστηκε από τον κ. Δημήτρη Μαυρατζώτη ανακοίνωση-καταγγελία της διοργάνωσης Λευκής Νύχτας, του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων και έγινε ερώτηση από την κα Θεανώ Σαρρηγεωργίου για τον έλεγχο σεισμικότητας δημοσίων κτιρίων, κάτι που είναι αρμοδιότητα των Υπουργείων και των Περιφερειών.

00SynedriasiDimotikouSymvouliou

Επίσης σε ερώτηση για την προσωρινή στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου, στο οποίο ξεκινούν άμεσα εργασίες ανακατασκευής. απάντησε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιαννίδης ότι γίνονται συσκέψεις, αλλά πρέπει όλοι να κάνουν λίγο πίσω στις απαιτήσεις τους.

Στη συνέχεια τέθηκε από τον επικεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο και της επιστολής του Δημάρχου προς τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα.

Ο Δήμαρχος υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της επιστολής του, αφήνοντας αιχμές ότι η συνδιεκδικήτρια για την έδρα Σύρος, πήγε συντεταγμένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, ενώ εμείς ακόμη το συζητάμε. Τον λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γιώργος Διακοσταμάτης που είχε στείλει επιστολή για το θέμα στον Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντάς τον “αμετανόητο” και υποστηρίζοντας κι αυτός όσα ανέφερε στην επιστολή του.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την συζήτηση επί του θέματος ανακοίνωσε μέσω του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αποχωρεί από την συνεδρίαση.

Αποχώρησε επίσης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή από τη συνεδρίαση, γιατί ενώ είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αμυρσώνη πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι έχει 2-3 θέματα για ερωτήσεις – ενημέρωση και ενώ κατά την ώρα της συζήτησης των ερωτήσεων – ενημερώσεων σήκωνε επί μία σχεδόν ώρα το χέρι της για να ζητήσει το λόγο και να τοποθετηθεί, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δίνονταν  συνεχώς ο λόγος σε όλους τους άλλους. Στο τέλος ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο σε πολίτη ενώ συνέχιζε η κα Μαστροκωνσταντή να ζητά τον λόγο και όταν τελείωσε ο δημότης το λόγο του, τότε ανακοίνωσε τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Και ήρθε η αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της κας Μαστροκωνσταντή.

 

Δύο ερωτήσεις απηύθυνε ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών κ. Αντώνης Σίμος, που αφορούσαν τον δρόμο της Στήνιας, που χρήζει άμεσης αποκατάστασης και της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Βλαμαρή.

Απάντησε και στις δύο ο κ. Καραγιαννίδης, ότι στη Στήνια θα φτιαχτεί άμεσα πρώτα ο αγωγός και μετά ο δρόμος και ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί δημόσια η μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης της Βλαμαρής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ  κα Άννη Ανδρεάδου, που αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο θέμα που είχε ανακύψει με το στάδιο Καρλοβάσου και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τον χλοοτάπητα του σταδίου Καρλοβάσου, μετά την απόρριψη της ένστασης του εργολάβου, για την οποία έγινε πολύς λόγος και δημοσιεύματα επικριτικά προς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Μετά την διαδικασία των ερωτήσεων το Δημοτικό Συμβούλιο περίπου μετά από 2,5 ώρες εισήλθε στην συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε το μείζον θέμα των συμβασιούχων, με την εισήγηση από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου που διάβασε και έδωσε διευκρινίσεις η κα Αντωνακάκη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινωνικές δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Π.Ε Σάμου : Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων οικονομικής αποζημίωσης για τις πληγείσες επιχειρήσεις

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020 και δεν υπέβαλλαν έως σήμερα αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα

Περισσότερα »