Απόστολος Ταχμίρης: Τυχεροί στο γεγονός ότι δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο ΚΥΤ Σάμου

Απόστολος Ταχμίρης: Τυχεροί στο γεγονός ότι δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο ΚΥΤ Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε τηλεφωνικά ο Πύραρχος Διοικητής της Π.Υ. σε όλο το Νομό Σάμου, κ. Απόστολος Ταχμίρης.

Ο κ. Ταχμίρης ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, σε μια δύσκολη περίοδο λόγω κορωνοϊού αλλά και με τα τοπικά έντονα προβλήματα λόγω μεταναστευτικού και των περιστατικών που συμβαίνουν εντός και πέριξ του ΚΥΤ Σάμου.

«Όλος ο κόσμος βασανίζεται πρώτα από όλα με το θέμα της υγείας του κορωνοϊού, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δίνουν μάχη οι νοσηλευτές, οι γιατροί, ευτυχώς το νησί δεν έχει κανένα κρούσμα, αυτό είναι ευτύχημα γιατί κάθε μέρα πρέπει να είμαστε και εμείς στην δουλειά μας και ο κίνδυνος είναι αυτός που είπαμε.

Τώρα, όσο αφορά το δικό μας το κομμάτι, τα έκτροπα είναι αυτά που παρακολουθήσαμε όλοι. Οι πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το καθήκον τους και όταν φεύγουν όλοι, οι πυροσβέστες επεμβαίνουν. Βεβαίως παίρνουμε όλα τα μέτρα και τις προφυλάξεις αλλά ωστόσο η διάσωση της ανθρώπινης ζωής έχει απαιτήσεις και θα πρέπει να επεμβαίνουμε εκεί που είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Ως επίτευγμα χαρακτήρισε ο κ. Ταχμίρης το γεγονός ότι δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, κατά την διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο ΚΥΤ Σάμου.

Συνέδραμαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και από το αεροδρόμιο, καθώς κάποιες φορές πρέπει να πάνε σε ταυτόχρονα περιστατικά, όπως συνέβη εκείνη την ημέρα που υπήρξε γεγονός και στο Πυθαγόρειο.

Στο χώρο του ΚΥΤ υπάρχουν ιδιαιτέρως εύφλεκτα υλικά, οπότε με συντονισμό προσπάθειας από τον στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του χώρου από τον πληθυσμό για λόγους ασφάλειας. Κάηκαν περίπου 2 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία αλλά γίνονται και όλες οι απαραίτητες ενέργειες και από την πυροσβεστική για την ανάληψη των ευθυνών.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές έδωσε ο κ. Ταχμίρης στους εθελοντές της Σάμου για την πολύτιμη βοήθεια τους που πλέον η εμπειρία τους και ο εξοπλισμός τους έχει φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Για πρώτη φορά θα είναι στο νησί το κέντρο επιχειρήσεων για τα νησιά και την Κρήτη, οπότε θα υπάρχουν και περισσότερα εναέρια μέσα.  

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »