Αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Χίο φιλοξενούμενη της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου

Θεατρική Παράσταση για παιδιά από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος"

Για δύο ημέρες ταξίδεψε στη Χίο αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, προσκεκλημένη της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου, που το περσινό καλοκαίρι φιλοξενήθηκε στη Σάμο και συμμετείχε στην παράσταση του ΧΟΡ.Ο.Σ «Στου Χορού τα βήματα».

Στην αποστολή συμμετείχαν χορευτές του Ομίλου μας, ο χοροδιδάσκαλος μας καθώς και η πρόεδρος και μέλη από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου οι οποίoi έλαβαν θερμής υποδοχής και υπέροχης ξενάγησης στο νησί της Χίου.

Τα μέλη της Χιώτικης Ομάδας ξενάγησαν τους Σαμιώτες χορευτές στο εντυπωσιακό χωριό Πυργί με τα σκαλιστά στις προσόψεις των σπιτιών, στα Μεστά που είναι μαγευτικά αφού πρόκειται για χωριό που είναι χτισμένο μέσα σε ένα κάστρο, στο εντυπωσιακό νέο Μουσείο Μαστίχας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο ‘Κοραής’, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές χαλάρωσης στις όμορφες παραλίες της Χίου.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας διοργανώθηκε ‘Εργαστήρι Χορού’ στο οποίο συμμετείχαν Χιώτες και Σαμιώτες χορευτές. Εκεί οι δύο εισηγητές, από τη Χίο ο κ. Γιώργος Ζηριάς και από τη Σάμο ο κ. Μάκης Ευαγγέλου παρουσίασαν και ανέλυσαν τους βηματισμούς των χορών για τα δυο νησιά αντίστοιχα. Ακολούθησε μεγάλο γλέντι με πολύ χορό και τις γευστικές δημιουργίες που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Χιώτικου χορευτικού.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου κα Μαρία Μαυρίδου αντάλλαξε δώρα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου κ. Ζαφείρη Λασκαρίδη και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενη συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Εκ μέρους του ΧΟΡ.Ο.Σ εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways και το Πρακτορείο Εισιτηρίων ‘Fournoi Travel’ του κ. Χρήστου Γλαρού οι οποίοι φρόντισαν και πάλι για τη μετακίνηση με έκπτωση των μελών του Ομίλου μας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για μία ακόμη φορά απέδειξε πως διατηρεί τις σχέσεις συνεργασίας και φιλίας με ομάδες και μέλη τους που επισκέπτονται το νησί μας για να συμμετάσχουν σε παραστάσεις και εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει στα μέλη του αποστολές σαν αυτή που μόνο αξέχαστες στιγμές τους χαρίζουν.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίσει να συμμετάσχει με παρουσιάσεις χορών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού μας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επόμενες αποστολές τόσο στους Φούρνους και την Ικαρία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Terpsis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »