Αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σε Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς κ’ Αράχωβα για τα δρώμενα της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

Μία ακόμα αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 15 μέχρι και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, αυτή τη φορά στο Νομό Φωκίδας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα σε πέντε ημέρες να επισκεφθούν αξιοθέατα και να ζήσουν από κοντά τα δρώμενα για την αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν σε Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς και την Αράχωβα. Επισκέφθηκαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ενώ έζησαν από κοντά το δρώμενο για το ‘Στοιχειό της Χάρμαινας’ και το καρναβάλι στην Άμφισσα, καθώς και τα ‘Αλευρομουτζουρώματα’ στο Γαλαξίδι την Καθαρά Δευτέρα.

Από το ταξίδι δεν έλειψε η επίσκεψη και γνωριμία με μέλη του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας ‘Το χοροστάσι’, όπου όλοι μαζί χορέψανε, τραγουδήσανε αλλά γευτήκαν και τα εδέσματα που πρόσφερε ο Όμιλος της Ιτέας στους Σαμιώτες.

Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στο Πρακτορείο Fournoi Travel και την εταιρία Hellenic Seaways για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της αποστολής, στον κύριο Στάθη Λιακόπουλο που για μία ακόμη φορά φρόντισε για την ασφαλή οδήγηση και μεταφορά με το λεωφορείο του, καθώς και στο ξενοδοχείο-ταβέρνα ‘Το Κελάρι’ για την άψογη φιλοξενία του.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το μέλος του Ομίλου μας κα Λίτσα Μαρκουλή, για τον χρόνο που αφιέρωσε ώστε να οργανωθεί και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της αποστολής μας στον τόπο καταγωγής της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έδωσε για μία ακόμα φορά στα μέλη του τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά τα έθιμα και τα δρώμενα ενός ακόμα νομού της Ελλάδας, να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν, προσθέτοντας νέες εμπειρίες και εικόνες στη ζωή τους.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε σε λίγο ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »