Απολογισμός τριετίας 2016-2019 από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΥ Καρλοβάσου

Στο ΚΥ Καρλοβάσου επί της παρούσας Διοικούσας Επιτροπής κατόπιν κοπιώδους και εντατικής προσπάθειας:

-αποκαταστάθηκε η ομαλή προμήθεια αναλωσίμων υλικών, εξοπλισμού και καυσίμων των ασθενοφόρων οχημάτων του ΚΥ, πράγματα τα οποία έως τότε ήταν ατελέσφορη η προμήθειά τους, και η εξασφάλισή τους γινόταν μέσω δωρεών και χορηγιών.

-επιτεύχθηκε εργασιακή ειρήνη και πνεύμα συναδελφικότητας μεταξύ των εργαζομένων.

-εξασφαλίσθηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν στο ΚΥ και στα Αγροτικά Ιατρεία ευθύνης του σε βαθμό πολλαπλάσιο από ότι το έτος 2015. Μεσοσταθμική αύξηση της εξυπηρέτησης ασθενών την τελευταία τριετία: 12,5 % ανά έτος.

-Αποκαταστάθηκε το πνεύμα εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Προσελήφθη ιατρός Ακτινολόγος για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΥ και δόθηκε η δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων σε δημόσιο φορέα, εκτός του ΓΝ Σάμου, αποσυμφορώντας το τελευταίο. Αποκαταστάθηκαν βλάβες στο Ακτινολογικό μηχάνημα και εξασφαλίσθηκε η συνέχιση της αδειοδότησής του από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία κινδύνευσε να παύσει να ισχύει λόγω προηγούμενης διοικητικής αδράνειας.

-Επιτεύχθηκε εξομάλυνση του συνόλου των Διοικητικών λειτουργιών του φορέα και αναδείχθηκαν λάθη μισθοδοσίας προηγουμένων ετών, ορισμένα εκ των οποίων αρκετά σοβαρά για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον των εργαζομένων.

-Διενεργήθηκαν δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης εκτός των εγκαταστάσεων του φορέα μας, μετά από αδράνεια ετών.

-Καθιερώθηκε τακτική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του φορέα μας, σε μηνιαία βάση σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Σάμου, με ιδιαίτερη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία.

-Διατέθηκε ιατρικό προσωπικό του φορέα μας για κάλυψη αναγκών άλλων φορέων με πρωταρχικό αποδέκτη το ΓΝ Σάμου. Διατέθηκε μη ιατρικό προσωπικό για τον ίδιο λόγο.

-Έγιναν ενέργειες βελτίωσης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της καθαριότητας. Προσελήφθησαν 3 εργαζόμενοι για την καθαριότητα του ΚΥ και των Αγροτικών Ιατρείων.

-Από τους δύο εργαζόμενους ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου, φθάσαμε στους πέντε. Διεκδικούμε την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού του συγκεκριμένου κλάδου, ώστε να καλύπτεται η Σάμος με δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

-Εξασφαλίσθηκαν υπηρεσίες φύλαξης – ασφάλειας των εγκαταστάσεων του ΚΥ.

-Αυξήθηκε το προσωπικό του μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα τη χρονική επέκταση (σχεδόν 24ωρη κάλυψη καθημερινά) της ανάλογης εξυπηρέτησης του κοινού, καθώς και της άσκοπης μετάβασής του τελευταίου στο ΓΝ Σάμου. Ομαλοποιήθηκε η προμήθεια αντιδραστηρίων για την απρόσκοπτη διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων.

– Εξασφαλίστηκαν υπηρεσίες μαιευτικής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, μετά από πολλά έτη ανυπαρξίας. Πλέον υπηρετούν 2 Μαίες/Μαιευτές στο ΚΥ οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης και εκτός του ΚΥ (Σχολεία, Πανεπιστήμιο κλπ).

Επανενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής στα Σχολεία και η διενέργεια ενημερωτικών ομιλιών για θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το ΚΥ Καρλοβάσου παρέχει πλέον υπηρεσίες πρακτικής εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής, σπουδαστών νοσηλευτικής και (για πρώτη φορά) σπουδαστών κλάδου Πληρώματος Ασθενοφόρου-Διασώστης του ΔΙΕΚ Σάμου.

Σε ότι αφορά τα Αγροτικά Ιατρεία της Σάμου:

-Δόθηκε έμφαση στην κατά το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη κενών στα Αγροτικά Ιατρεία κατά το διάστημα που παραμένουν κενά. Αυτή τη στιγμή όλα τα Αγροτικά Ιατρεία έχουν γιατρό.

– Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με τις μισθώσεις των κτιρίων

-εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή τους

– Εξασφαλίσθηκαν υπηρεσίες καθαριότητας

– Εξασφαλίσθηκαν 2 έδρες ΤΟΜΥ στη Σάμο. Επίκειται η επαναπροκήρυξη των θέσεων ιατρικού προσωπικού.

– Καθιερώθηκε η συνεργασία με ιατρούς των ενόπλων δυνάμεων για παροχή υπηρεσιών στα Αγροτικά Ιατρεία της Σάμου.

-Δημιουργήθηκε εφημεριακή κάλυψη της περιοχής Μαραθοκάμπου μετά από αδράνεια ετών, καθώς και της περιοχής των Μυτιληνιών.

Εν γένει αποκαταστάθηκε η εικόνα του ΚΥ Καρλοβάσου στη συνείδηση του κοινού, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για την επίτευξη όλων αυτών, καθοριστικής σημασίας ήταν η άψογη συνεργασία της Διοικούσας Επιτροπής με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου Όλγα. Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την αρωγή πλευράς του Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημητρίου στον αγώνα μας για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Σάμο.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΥ

Κουτσοδόντης Γιώργος, Πρόεδρος

Κοζώνης Τάσος, Εκπρόσωπος Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »