Αποκλεισμένος ο χώρος κατασκευής του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Αποκλεισμένος ο χώρος κατασκευής του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Από νωρίς σήμερα το πρωί (25/02) με κάλεσμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποκλείστηκε η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ». Στο σημείο βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι των Μυτιληνιών και από γύρω περιοχές, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις επιτάξεις που πρόκειται να γίνουν ώστε να κατασκευαστεί η νέα υπερδομή που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαλκαμλής, Μητσός, Διονυσίου και Καρράς. Επίσης παρόντες ήταν όλοι οι Δημοτικοί συνδυασμοί με τους κ.κ. Κατρακάζο, Χατζηχριστοδούλου, Τζίχα και Ζάχαρη.

00DiamartiaKYT02

Περίπου 150 άτομα βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ και το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές των Μυτιληνιών στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως Σάμου, σταμάτησε για 15 λεπτά περίπου, ώστε οι μαθητές να διαμαρτυρηθούν και αυτοί.

Ν’ αναφέρουμε ότι από το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών των Μυτιληνιών, χτυπούσαν, καλώντας τους κατοίκους να παρευρεθούν στο χώρο της διαμαρτυρίας.

Η παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων ήταν διακριτική, ενώ δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναταραχή.

Όπως μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι του  Δήμου Ανατολικής Σάμου, θα σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες στο ΚΥΤ μέχρι νεωτέρας, ενώ στην είσοδο του ΚΥΤ,  έχουν στηθεί δύο σπιτάκια, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχουν άτομα που θα επιβλέπουν και θα απαγορεύουν την είσοδο των εργαζομένων στο ΚΥΤ. Επίσης ένα μεγάλο όχημα βοθροφόρο του Δήμου, έχει αποκλείσει την είσοδο για τυχόν διέλευση οχημάτων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Πανουράκη, οι Υπηρεσίας της ΠΕ Σάμου θα παραμείνουν σήμερα κλειστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου:

00DiamartiaKYT01

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι οι Σαμιώτες :

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ …Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα

Περισσότερα »