Από το «Μουζάλα – Μουζάλα έχασες τη μπάλα», φτάσαμε στο «σφύριξα κι έληξες»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Από το «Μουζάλα – Μουζάλα έχασες τη μπάλα», φτάσαμε στο «σφύριξα κι έληξες»

Το σύνθημα «Μουζάλα – Μουζάλα, έχασες τη μπάλα» είχε ακουστεί για πρώτη φορά στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου στις 21 Νοεμβρίου 2016, τότε που ο Δήμος Σάμου είχε οργανώσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Πάνω από 2.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά, απαίτησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που «στοιβάζονται» στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης να φεύγουν με γρήγορες ενέργειες από το νησί (Υπηρεσία Ασύλου) και να προωθούνται στην ενδοχώρα. Κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι και όπως έχουν δηλώσει η Ελλάδα απλά είναι χώρα διέλευσης, επιθυμώντας να ζήσουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ας θυμηθούμε όμως τα βασικά σημεία των ομιλιών, απ’ αυτούς που πήραν το λόγο, περίπου ένα χρόνο πριν στην πλατεία Πυθαγόρα:

00Dhmarxos

Δήμαρχος Σάμου – Μιχάλης Αγγελόπουλος:

«Από τη Σάμο έχουν περάσει από πέρυσι πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο HOT SPOT που, παρά την άρνηση του δήμου – και την διακοπή εργασιών που ζήτησε – η κυβέρνηση επέβαλε να φιλοξενηθεί σε δημόσιο χώρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.500 άνθρωποι. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια αναλογία! 6.000 μόνιμοι κάτοικοι και 2.500 πρόσφυγες/μετανάστες!» είπε ο δήμαρχος της Σάμου.

Η περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τις πολυάριθμες Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη Σάμο μας, προξενεί από ερωτηματικά σε όλους μας, έως όμως και θυμό σε ανθρώπους που ζουν από κοντά το πρόβλημα και, αρκετοί μάλιστα, συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή του με πραγματικό ανθρωπισμό και γνήσιο αλτρουισμό’, είπε ο δήμαρχος Σάμου και έκανε λόγο για απουσία Κυβέρνησης, που τάζει, αλλά στο τέλος δεν κάνει τίποτε”, σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως «σ’ ένα χώρο που, στοιχειωδώς και πάλι, δε μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 750, 2.500 άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, νοοτροπιών, πολιτισμικής ταυτότητας και καταγωγής, στοιβάζονται υπό κακές και άθλιες συνθήκες. Μήνες τώρα. Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική, υγειονομικές αρχές, όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν υπερβάλει εαυτούς εδώ και καιρό. Όσο κι αν καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όση αυταπάρνηση και να δείξουν, είναι φανερό σε όλους ότι δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και τον καθημερινό κίνδυνο που υπάρχει».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί, η κοινωνική αντοχή εξαντλείται, η τοξικότητα αυξάνεται. Εξάλλου τα σοβαρά πρόσφατα επεισόδια αυτό δείχνουν: Ο τουρισμός, η βασική πηγή εισοδήματος για το νησί μας, το 85% του ΑΕΠ μας, υπέστη σοβαρό πλήγμα. Με νύχια με δόντια μειώθηκε η μεγάλη ζημιά. Το 2017 είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη χρονιά για όλους τους επαγγελματίες, για όλους τους εργαζομένους για την προοπτική όλων».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην «περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο» που «προξενεί από ερωτηματικά σε όλους μας, έως όμως και θυμό σε ανθρώπους που ζουν από κοντά το πρόβλημα και, αρκετοί μάλιστα, συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή του με πραγματικό ανθρωπισμό και γνήσιο αλτρουισμό» και έκανε λόγο για απουσία της κυβέρνησης, «που τάζει, αλλά στο τέλος δεν κάνει τίποτε».

00Mouzalampala01

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υπέγραψε επίσημο έγγραφο που δεσμευόταν για την άμεση αποσυμφόρηση του χοτ-σποτ, για την άμεση ενίσχυση των αρχών που καθημερινά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

«Με την υπογραφή αυτή μπήκε ταφόπλακα στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης! Είναι λυπηρό. Είναι εξοργιστικό. Είναι επικίνδυνο να μην τηρούνται οι δεσμεύσεις προς ένα ακριτικό ιστορικό τόπο, τη Σάμο μας! Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν και τη δέσμη μέτρων οικονομικής ανακούφισης και ενίσχυσης του νησιού που, εκτός από το προσφυγικό, έχει πλέον, σε λίγες μέρες να αντιμετωπίσει και μία αύξηση του ΦΠΑ καταδικαστική για τον τόπο, κατά μέσο όρο 7%, και σε άλλες περιπτώσεις 15%. Με ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση πάνω από 25% στο κόστος της καθημερινής ζωής. Ό,τι υπόσχεται στους δανειστές, βλέπετε, το τηρεί η κυβέρνηση, στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου δεν τα τηρεί», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Για να καταλήξει: «Εμείς εδώ, στην άκρη της Ελλάδας, δεν πιστεύουμε ότι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, ίσως η Κυβέρνηση μας θεωρεί. Η Σάμος δεν αντέχει πλέον. Δεν αντέχει άλλη πίεση, δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση, δεν αντέχει άλλη αδιαφορία, δεν αντέχει άλλα ψέματα».

00NikosKatrakazos

Νίκος Κατρακάζος – Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος τόνισε πως «σήμερα στέλνουμε πολλά μηνύματα, όχι μόνο στον κ. Μουζάλα, αλλά σε όλους. Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και είναι σήμερα σημαντικό που είμαστε όλοι εδώ, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι παραγωγικοί φορείς, η τοπική εκκλησία και οι πολίτες. Και όταν είμαστε πολλοί τα μηνύματα είναι δυνατά και ισχυρά». Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε: «Θέλω να στείλω μήνυμα στον κ. Μουζάλα. Δεν είμαστε στη Σάμο 5 γραφικοί και ακραίοι που διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε όλη η κοινωνία και σήμερα το δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι πρόβλημα λίγων ανθρώπων, άλλα όλων των ανθρώπων, όχι μόνο της πόλης της Σάμου, αλλά ολόκληρου του νησιού. Οι διαμαρτυρίες μας δεν στρέφονται κατά των προσφύγων. Στρέφονται κατά αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα, που το συντηρούν και σήμερα μας κοροϊδεύουν. Λέμε εδώ και τώρα αποσυμφόρηση», είπε ο κ. Κατρακάζος.

Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για σκληρό εκβιασμό της Κυβέρνησης που κινείται στη μόνιμη παραμονή των μεταναστών στη Σάμο. «Εμείς σαν κοινωνία πρέπει να φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε «Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα» και να λέμε όχι σε κινήσεις που οδηγούν σε μόνιμη παραμονή Και ποιες είναι αυτές οι κινήσεις; Να πάρουν παιδεία εδώ στη Σάμο, να πάνε σε ξενοδοχεία να μάθουμε να ζούμε με το ζόρι όπως είπε στους Χιώτες ο κ. Μουζάλας με τους μετανάστες. Ε δεν θα μάθουμε. Δεν θα το δεχτούμε», είπε ο κ. Κατρακάζος και έκανε λόγο για κοροϊδία της Κυβέρνησης που υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο «να αφήσει μόνιμα στον τόπο μας χιλιάδες ανθρώπους παρά τη θέλησή τους».

00GeorgeKyriazis

Γιώργος Κυριαζής – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου:

«Οι Σαμιώτες έχουν ενεργά συμπαρασταθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στο νησί μας. Ειδικά όταν με πράξεις βίας γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής. «Οι ψεύτικες υποσχέσεις που δόθηκαν από την Κυβέρνηση, υποσχέσεις για γρήγορη διαδικασία εξέτασης του ασύλου, δεν υλοποιήθηκαν και σήμερα εισέρχονται καθημερινά δεκάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο, φτάνοντας τους 2.800 σε ένα κέντρο 850 ατόμων. Κοντά στο μισό της πόλης αποτελώντας το 45% του πληθυσμού της πόλης. Άτομα από διάφορες χώρες, όχι μόνο Σύριοι που έφυγαν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου, αλλά και άλλοι που έρχονται παράνομα», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντιδράσουμε για το μέλλον των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει χρόνος, από μέρα σε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, όλα εξελίσσονται ραγδαία”, είπε.

00Kollaros

Γιώργος Κολλάρος – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου:

«Το νησί μας και ειδικότερα η πόλη της Σάμου αιμορραγεί εξαιτίας του προσφυγικού. Υπάρχει έξαρση κλοπών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, ακραίων συμπεριφορών που δημιουργούν πρόβλημα διαβίωσης στην Κοινωνία. Η διαχείριση είναι πρόχειρη και ανεπαρκής και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί», είπε και ζήτησε την πιστή εφαρμογή του νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο. Σημείωσε δε πως το ηχηρό μήνυμα της τοπικής κοινωνίας είναι «πως το νησί δεν μπορεί να δεχτεί άλλη δομή, όπως και να την ονομάσουν. Γιατί το νησί μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Καλούμε το σαμιακό λαό να δείξει νηφαλιότητα και ομοψυχία».

00KostasKyriazis

Γιώργος Κυριαζής: Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου:

«Εμείς οι Σάμιοι έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια τη φιλοξενία μας και την αγάπη προς κάθε ξένο που μας επισκέπτεται. Αυτό έχουμε δείξει από το 2011 προς όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες που απροσκάλεστοι ήρθαν στο νησί μας. Τους βοηθήσαμε, τους δώσαμε τροφή και νερό από το υστέρημά μας. Τώρα ήρθε η ώρα για τη δική μας αξιοπρέπεια, για τη δική μας ανθρωπιά, για τη δική μας επιβίωση για την ασφάλεια μας. Ήρθε η ώρα που αυτή η μεγάλη οικογένεια που ανήκουμε, η ΕΕ να δείξει ότι αλληλεγγύη είναι και για τους πολίτες αυτών των ακριτικών νησιών».

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι αναγνώσθηκε χαιρετισμός για την εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και ότι δεν δόθηκε ο λόγος στην κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ – SOS και Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου.

 00Ekklisia

Αυτά έγιναν και ειπώθηκαν τότε. Την ημέρα εκείνη «φιλοξενούμενοι» στο HOT SPOT και εκτός αυτού 2.301 + 414 = 2.715, ενώ την Τετάρτη (20/09) 3.000 άτομα. 285 περισσότερα άτομα. Τι είχαμε, τι χάσαμε δηλαδή. Παρά τις διαβεβαιώσεις του συγκεκριμένου Υπουργού Γιάννη Μουζάλα και της Κυβέρνησης ότι το HOT SPOT θ’ αδειάζει σιγά – σιγά κι ενώ οι μεταναστευτικές είναι σίγουρα χαμηλότερες από άλλες χρονιές, οι παραμένοντες στη Σάμο είναι περισσότεροι ένα χρόνο σχεδόν αργότερα.

Όσο για την Υπηρεσία Ασύλου, πολύς λόγος για το τίποτα. Μια υπηρεσία που την ακούμε συνέχεια, μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να προωθήσει αυτούς τους ανθρώπους από το νησί στην ενδοχώρα, είτε είναι άφαντη, είτε κωλυσιεργεί.

Πλέον στο ΚΥΤ η καθημερινότητα είναι εκρηκτική, πρωτίστως λόγω των διαφορετικών εθνικοτήτων (θρησκείες, ιδεολογίες, οικογενειακή κατάσταση) και δευτερευόντως λόγω των συνθηκών διαβίωσης.

00HOTSPOT03

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες εμπρησμών πέριξ του κέντρου από ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να κάνουν την πλάκα τους. Έχουμε γίνει μάρτυρες συμπλοκών από ανθρώπους είτε μέσα στο κέντρο, είτε έξω από αυτό και ειδικά σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Έχουμε γίνει μάρτυρες κλοπών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών. Συλλαμβάνονται, δικάζονται και αφήνονται ελεύθεροι με αναστολή για κάτι που μπορεί να ξανακάνουν.

Οι αριθμός όλων αυτών που αποκαλούνται με διάφορες λέξεις (αλλοδαποί, οικονομικοί μετανάστες, λαθρομετανάστες, επενδυτές) είναι πλέον υπερβολικός και σχεδόν αν υπολογίσουμε το γενικό πληθυσμό της πόλεως Σάμου και του Άνω Βαθέος είμαστε στο 1 (αυτοί) και 2 (εμείς), μπορεί να φτάνουμε και το ίσο εφόσον οι αριθμοί που δίνονται στη δημοσιότητα είναι διαφορετικοί ή κρύβονται επιμελώς.

Αν αναλύσουμε όμως τις ηλικίες των πληθυσμών, οι ντόπιοι (εμείς δηλαδή) υστερούμε στον πληθυσμό των νέων που υπερτερούν αυτοί και αναφερόμαστε στις ηλικίες 20 – 40 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε όπως λένε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ο κόσμος δεν είναι ίδιος και θα πρέπει να είμαστε «υποψιασμένοι».

Η κοροϊδία της κυβέρνησης σε όλους τους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι δεδομένη. Στο δικό μας σπίτι, στη Σάμο, η τοπική ηγεσία έχει αναλωθεί σε ψηφίσματα, έγγραφα και επιστολές. Και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολλές. Καμία όμως δυναμική κινητοποίηση, λες και περιμένουμε να εκτελεστεί το πεπρωμένο. Όλα κερδίζονται μέσα από αγώνες, θυσίες και όχι μέσα από χαλαρές διαμαρτυρίες, κάτι που βολεύει την κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόζει τα δικά της.

Ακόμα και δύο συγκεντρώσεις που έγιναν με μπροστάρηδες πολίτες, δεν είχαν τη δυναμική που θα έπρεπε να είχαν. Μια δυναμική που είναι τελείως διαφορετική επάνω στα πληκτρολόγια των υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων. Και για να μη παρεξηγηθούμε, η θέση μας, είναι ίδια με αυτή των ανθρώπων που έχουν πει ότι οι αλλοδαποί που μένουν στο νησί, πρέπει να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι και είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εταίρων στην ΕΕ, των Μ.Κ.Ο. και υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολιτών στα νησιά.

00HOTSPOT05

Απευθυνόμενοι στους φορείς αυτού του τόπου, μήπως θα πρέπει να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι του κεντρικού κράτους; Και να πουν ότι μέχρι εδώ, φτάνει πια;

Λιμενικοί, Αστυνομικοί, Νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο, έχουν πλέον υπερβεί των δυνάμεών τους. Μια πόλη χωρίς ηρεμία, χωρίς χαμόγελο, με γκρίνια και πολύ γκρίζο στην καθημερινότητα. Μήπως ήρθε η ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις;

Όλοι τους δεν είναι ίδιοι. Υπάρχουν οι καλοί, οι οικογενειάρχες. Υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά. Υπάρχουν όμως και όλοι οι άλλοι που καμία σχέση δεν έχουν με πόλεμο. Άραγε γιατί έφυγαν από τον τόπο τους; Μήπως τους έδιωξαν; Και για ποια έγγραφα και ταυτότητες μιλάμε; Για ποια ηλικία; Αυτές που δεν ισχύουν;

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε ένα δύσκολο περιστατικό. Πως θ’ αντιδράσει και η τοπική κοινωνία.

Λάθος μεγάλο που το ΚΥΤ είναι σχεδόν μέσα στον ιστό της πόλης (ένας δρόμος μας χωρίζει), λάθος μεγάλο που δεν δίδονται οι πραγματικοί αριθμοί των διαμενόντων τόσο εντός, όσο και εκτός του ΚΥΤ, λάθος μεγάλο η ήπια πολιτική του Βουλευτή και του Δήμου Σάμου. Δήμος Σάμου να θυμίσουμε δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ενέργειες και όχι έγγραφα και λόγια.

Και κάπου εδώ να θυμίσουμε όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου είχε συζητηθεί η επικείμενη λειτουργία του ΗΟΤ SPOT, την πρόταση του Δημάρχου είχαν ψηφίσει οι εξής: Την πρόταση του κ. Δημάρχου ψήφισαν δέκα έξη (16) Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγκεκριμένα:  1) Αμυρσώνης Κων/νος, 2) Ανδρεάδου Σουλτάνα 3) Βασιλάκης Ανδρέας, 4) Βογιατζής Κων/νος, 5) Βολακάκης Δημήτριος ,6) Θάνος Στυλιανός, 7) Καλατζής Αναστάσιος 8) Καραγιάννη Ιωάννα 9) Κοζώνης Αναστάσιος 10) Ματθαίου Εμμανουήλ 11) Μαυρατζώτης Ελισαίος 12) Μηλίγκος Δημήτριος 13) Παπαγεωργίου Παρασκευάς 14) Πατσίδης Κυριάκος, 15) Σεβαστάκης Χριστόδουλος, 16) Τριανταφύλλου Νικόλαος.  

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν και οι εκπρόσωποι της Δ/Κ Σαμίων Βογιατζής Δημήτριος και Δ/Κ Βαθέος Σανδαλής Εμμανουήλ.

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαυρατζώτης Δημήτριος, Σαρρηγεωργίου Θεανώ και Τζίχας Κων/νος.

Την πρόταση της ΑΚΙΣ ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Σίμος Αντώνιος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Διακοσταμάτης Γεώργιος, Μανδουραράκης  Ιωάννης, Μαστροκωνσταντή Λαθουρά Μαριάνθη, Τσερέ Πυργιώτου Ζωή και Χατζηχριστοδούλου Χρήστος δεν ψήφισαν καμία πρόταση.

00HOTSPOT07

Σε μικρό χρονικό διάστημα (μακάρι ν΄αργήσει) οι καιρικές συνθήκες θ’ αλλάξουν. Τη ζέστη και την καλοκαιρία θα διαδεχθούν το κρύο και οι βροχές και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει, τι θα γίνει με όλους αυτούς που θα γίνουν μούσκεμα στο ΚΥΤ και θα παρασυρθούν οι σκηνές τους από τα νερά.

Ήρθε η ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις; Καλό θα ήταν να πάρουμε εμείς τη μπάλα που έχασε ο Μουζάλας και να κάνουμε παιχνίδι, οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Και οι φορείς να μπουν επιτέλους μπροστά (που δείχνει να έχουν αφυπνισθεί). Ήδη έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ – SOS για την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11 το πρωί στην πλατεία Πυθαγόρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τη Διοίκηση του Κέντρου: Με ποιανού εντολή δημιουργήθηκε πόρτα εξόδου στη νότια πλευρά του ΚΥΤ (περιφερειακός δρόμος), ενώ η μοναδική είσοδος – έξοδος είναι στη βόρεια πλευρά αυτού; Ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος;

Αλέξης Κομνηνός

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ