Από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες για την αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μυτιληνιών (video)

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

«Ούτε εγώ πίστευα ότι θα εγκριθεί αυτό το έργο. Ήταν κάτι που δεν το ήξερε ούτε η γυναίκα μου». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου, δήλωσε χαρούμενος ότι το συγκεκριμένο έργο θ’ αρχίσει να εκτελείται από σήμερα στην Κοινότητα Μυτιληνιών.

Πρόκειται για το έργο “Κατασκευή Νέων δικτύων Ύδρευσης Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών” προϋπολογισμού 607.747,69 ευρώ, το οποίο θ’ αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον δίκτυο. Ένα δίκτυο το οποίο κατασκευάστηκε από το 1960 – 1967. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινότητας, παρουσία λίγων (!!!) κατοίκων της, δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, εφόσον έχουν γίνει πολλές μετρήσεις και αποδείχθηκε η ποιότητά του, αλλά επειδή το δίκτυο ύδρευσης μαζί με το δίκτυο αποχέτευσης περνούν από τα ίδια αυλάκια και πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα μόλυνσης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερόγλου μαζί με τον εργολάβο του έργου κ. Δημήτρη Οικονομίδη, διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει διακοπή της ύδρευσης πάνω από μία μέρα, αλλά ο πρόεδρος της Κοινότητας είπε ότι ακόμα και ο ίδιος αν παραστεί ανάγκη με το δικό του το αυτοκίνητο θα μεταφέρει νερό στις δεξαμενές των σπιτιών απ’ όπου πιθανόν θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης.

Ο εργολάβος του έργου κ. Δημήτρης Οικονομίδης ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων γιατί το συγκεκριμένο έργο είναι έργο πνοής, θα προσπαθήσει να μην δουλεύουν τα συνεργεία σε ώρες κοινής ησυχίας, το χωριό θα είναι καθαρό από τα μπάζα που θα προκύψουν από τις εργασίες και το έργο αν και θα πρέπει να περατωθεί σε ένα χρόνο, εν τούτοις είναι αισιόδοξος ότι σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί.

00MitilinioiNero02

Το έργο υπεβλήθη, σύμφωνα με το συνοδό Τεχνικό Δελτίο Πράξης, με Φορέα πρότασης, Φορέα Υλοποίησης, Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης καθώς και Τελικό Δικαιούχο τον Δήμο Σάμου. Η πρόταση αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή και έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο των προτάσεων.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά την αντικατάσταση 7,5 χλμ. παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης εντός του οικισμού της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, το οποίο σήμερα είναι από αμιαντοσωλήνες και σιδηροσωλήνες.

Το παρόν έργο θα διασφαλίσει την δημόσια υγεία ενώ πολύ σημαντική είναι και η συμβολή του στην συνολική ανάπτυξη της περιοχής και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων αφού οι απώλειες στο υπάρχον παλαιωμένου δικτύου ξεπερνούν το ποσοστό του 50%.

«Η ολοκληρωμένη υδροδότηση, η αντικατάσταση παλαιών δικτύων καθώς και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων είναι για το Δήμο Σάμο πρώτης προτεραιότητας, συνεισφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »