Από Σάββατο 28 Μαρτίου οι ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr

Από Σάββατο 28 Μαρτίου οι ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr

Πραγματικότητα αποτελεί από σήμερα, το πρωί του Σαββάτου η δυνατότητα λήψης ιατρικών συνταγών με ένα μήνυμα στο κινητό μας ή στο προσωπικό μας e-mail χωρίς επίσκεψη στον γιατρό αλλά με μερικά μόνο κλικ στο www.gov.gr, μετά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης.

Η διαδικασία είναι προαιρετική, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη  και ιδίως για τους χρόνια πάσχοντες, που χρειάζονται επαναλαμβανόμενες συνταγές και απαλλάσσονται από την υποχρέωση συνεχούς μετάβασης στον γιατρό.

Τα βήματα για τη λήψη και εκτέλεση μίας ιατρικής συνταγής είναι εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα.

Με την είσοδο στην ιστοσελίδα www.gov.gr, ο πολίτης επιλέγει την κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και στη συνέχεια την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας». Κατόπιν κάνει κλικ στην κατηγορία «Άυλη συνταγογράφηση» και κάνει «είσοδο στην εφαρμογή» πληκτρολογώντας τους κωδικούς του για το Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του.

Στη συνέχεια το σύστημα του ζητάει να εισάγει αριθμό κινητού τηλεφώνου ή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε αφού ο γιατρός μπει στην πλατφόρμα του e-prescription και καταχωρήσει τη συνταγή, να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο μέσω sms ή e-mail ο κωδικός της συνταγής, τον οποίο θα επιδείξει απλά στο φαρμακείο για την εκτέλεσή της.

Στα ενδιαφέροντα καταγράφεται η διευκρίνιση που έκανε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Ακραία Φαινόμενα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, ότι με τον ηλεκτρονικό κωδικό τη συνταγή μπορεί ζητήσει από το φαρμακείο και τρίτο πρόσωπο αν ο ίδιος ο ασθενής αδυνατεί να μεταβεί σε αυτό.

Ακόμα, δε, και στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής έχασε τον κωδικό, η εύρεσή της άυλης συνταγής εξακολουθεί να είναι εφικτή και από τον φαρμακοποιό μέσω του ΑΜΚΑ.

Σημειώνεται, πως ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει απομνημονεύσει και δεν έχει τη συγκεκριμένη στιγμή μπροστά του τον ΑΜΚΑ του, το σύστημα διαθέτει τη δυνατότητα αναζήτησης και εύρεσής του, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κανονικά. 

www.skai.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »