Από Σάββατο 28 Μαρτίου οι ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr

Από Σάββατο 28 Μαρτίου οι ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr

Πραγματικότητα αποτελεί από σήμερα, το πρωί του Σαββάτου η δυνατότητα λήψης ιατρικών συνταγών με ένα μήνυμα στο κινητό μας ή στο προσωπικό μας e-mail χωρίς επίσκεψη στον γιατρό αλλά με μερικά μόνο κλικ στο www.gov.gr, μετά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης.

Η διαδικασία είναι προαιρετική, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη  και ιδίως για τους χρόνια πάσχοντες, που χρειάζονται επαναλαμβανόμενες συνταγές και απαλλάσσονται από την υποχρέωση συνεχούς μετάβασης στον γιατρό.

Τα βήματα για τη λήψη και εκτέλεση μίας ιατρικής συνταγής είναι εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα.

Με την είσοδο στην ιστοσελίδα www.gov.gr, ο πολίτης επιλέγει την κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και στη συνέχεια την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας». Κατόπιν κάνει κλικ στην κατηγορία «Άυλη συνταγογράφηση» και κάνει «είσοδο στην εφαρμογή» πληκτρολογώντας τους κωδικούς του για το Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του.

Στη συνέχεια το σύστημα του ζητάει να εισάγει αριθμό κινητού τηλεφώνου ή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε αφού ο γιατρός μπει στην πλατφόρμα του e-prescription και καταχωρήσει τη συνταγή, να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο μέσω sms ή e-mail ο κωδικός της συνταγής, τον οποίο θα επιδείξει απλά στο φαρμακείο για την εκτέλεσή της.

Στα ενδιαφέροντα καταγράφεται η διευκρίνιση που έκανε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Ακραία Φαινόμενα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, ότι με τον ηλεκτρονικό κωδικό τη συνταγή μπορεί ζητήσει από το φαρμακείο και τρίτο πρόσωπο αν ο ίδιος ο ασθενής αδυνατεί να μεταβεί σε αυτό.

Ακόμα, δε, και στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής έχασε τον κωδικό, η εύρεσή της άυλης συνταγής εξακολουθεί να είναι εφικτή και από τον φαρμακοποιό μέσω του ΑΜΚΑ.

Σημειώνεται, πως ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει απομνημονεύσει και δεν έχει τη συγκεκριμένη στιγμή μπροστά του τον ΑΜΚΑ του, το σύστημα διαθέτει τη δυνατότητα αναζήτησης και εύρεσής του, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κανονικά. 

www.skai.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »
Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Το ΔΙΕΚ Σάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους

Περισσότερα »