Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο 2019, οι 21 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο 2019, οι 21 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Κατερίνα Βοσδογάνη, εργαζόμενη στο πρόγραμμα « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

«Κραυγή αγωνίας» γιατί, παρότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παραμένουν για τουλάχιστον τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα δεν τους παρέχεται κανένα μέτρο προστασίας, εκφράζουν με επιστολές τους και ανακοινώσεις οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Αφορμή, τα όσα επαινετικά ανέφερε για τους ίδιους ο πρωθυπουργός αλλά και η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με την οποία το 95% έχουν πληρωθεί.

«Από την στιγμή που δεν υφίσταται σύνδεσμος, η ΕΕΤΑΑ μας ενημέρωσε να στείλουμε κάποια χαρτιά όπως γίνεται κάθε φορά. Αυτή την στιγμή μπορεί να σταλούν τα χαρτιά γιατί εργάζεται η κα. Μαρούλα Ζαρκάδη η οποία μας βοηθάει.

Δεν έχουμε σφραγίδες, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος έχουν παραιτηθεί και μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Από την ΕΤΑ με τις ήδη υπάρχουσες σφραγίδες μας είπαν ότι δεν δέχονται τα χαρτιά που στέλνουμε, οπότε είμαστε στον αέρα. Να συμπληρώσω ότι και το ΚΑΠΗ μένει απλήρωτο».

Το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου, όμως η όλη κατάσταση μη πληρωμής δεδουλευμένων έχει παραμείνει στάσιμη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή την στιγμή, ενώ είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και έπρεπε να λυθεί από του δύο δήμους. Εργάζονται 21 άτομα και τώρα εργάζονται περισσότερο λόγω της κατάστασης, ενώ αναγκάζονται να πληρώνουν υλικά για να βγουν έξω με ασφάλεια και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που χρήζουν ανάγκης.

Βοήθεια για φάρμακα, τρόφιμα σε ηλικιωμένους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα προσφέρουν οι εργαζόμενοι, που λόγω της έκτακτης ανάγκης γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης της δομής.

Διεκδικούμε:

Έκδοση της προκήρυξης για τα «Βοήθεια στο σπίτι» ΑΜΕΣΑ.

Καταβολή δώρου Πάσχα 50% του μισθού, όπως σε όλους τους/τις εργαζόμενους/ες στην Υγεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πρόνοιας (Υπάλληλοί ΥΠΕ, Κέντρων Υγείας, κ.α.).

Ευελιξία στην παροχή βοηθείας στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των εργαζομένων και ωφελουμένων καθώς και η αξιοπρέπεια αμφοτέρων. Επιβολή στους ΟΤΑ τήρησης της κείμενης νομοθεσίας και των εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα προστασίας στου χώρους εργασίας για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19.

Να πάρουν θέση οι ΟΤΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο για τα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και για την κοινωνική πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες μετά την πανδημία.

Γραμμή στήριξης και καταγγελιών αυθαιρεσίας των ΟΤΑ.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Το ΔΙΕΚ Σάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους

Περισσότερα »