Απεργιακή κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει όσους απέργησαν αψηφώντας τους εκβιασμούς, το κλίμα συγχύσεων και την τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης, γυρνώντας την πλάτη στην ανοχή προς τα μέτρα και την απεργοσπασία της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ.

Με σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!», εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ καθώς και πολλών σωματείων του νομού, απέργησαν και βρέθηκαν στη συγκέντρωση.

00Apergia02

Διαδήλωσαν διεκδικώντας να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, με το οποίο στο όνομα της «ανάπτυξης» δίνει προνόμια στο κεφάλαιο και «σαρώνει» μισθούς και κλαδικές Σ.Σ.Ε., υποχρεώνει σε ηλεκτρονικό φακέλωμα και μητρώο τα σωματεία, καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα, βάζει κράτος και εργοδοσία στα συνδικάτα, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες, την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο», συνεχίζοντας από κει που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στους εργαζόμενους, κατ’ εντολή της μεγαλοεργοδοσίας.

Πραγματοποιήθηκε πορεία στην παραλιακή και συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ ο Χρήστος Πανούσος και ομιλία έκανε ο Μάριος Βαλωμένος, μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Σ. και Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Σάμου.

Η σημερινή απεργία αποτελεί παρακαταθήκη και έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τα σωματεία των νησιών μας σε αγωνιστική και απεργιακή ετοιμότητα, να πυκνώσουν τις συσκέψεις, τις συνελεύσεις, τη συζήτηση και την ενημέρωση των συναδέλφων σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »