Απεργία των Δικηγόρων Σάμου για την ελλιπή στελέχωση των Ειρηνοδικείων Καρλοβάσου και Ικαρίας

Η Γ.Σ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου σε έκτακτη συνεδρίαση της την 12η Ιουνίου 2019 ομόφωνα αποφάσισε την απεργία των Δικηγόρων Σάμου από 24 Ιουνίου έως και 26 Ιουνίου 2019 από τα καθήκοντα τους λόγω της παντελούς αδιαφορίας της Πολιτείας να στελεχώσει τα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας με Δικαστικούς υπαλλήλους.

Η υπομονή, η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου αλλά και των κατοίκων, όσον αφορά το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου το οποίο επί της ουσίας είναι κλειστό αλλά και  η άρνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προσλάβει υπαλλήλους στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας προκειμένου να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις, εξαντλήθηκε.

Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση  υπαλλήλων στα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας και λύσεις μόνιμες και όχι  παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν. Οι πρόχειρες λύσεις όπως μετάβαση υπαλλήλου από το Ειρηνοδικείο Έδρας ή από το Πρωτοδικείο για μια ημέρα το 15νθήμερο ή το μήνα τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία των Ειρηνοδικείων και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα διαφορετικά θα προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)                      (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ)

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »