Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου. Ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/08), από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”MEHMET BEYσημαίας Μάλτας, ότι βρίσκεται αγκυροβολημένο λόγω εργασιών στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

00PANTOKRATOR

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MEHMET BEYύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

Σημείωση: Ν’ αναφέρουμε ότι στο σημείο βρίσκεται και το ρυμουλκό «Παντοκράτωρ» που θα βοηθήσει το φορτηγό πλοίο στην προσπάθεια τελικής αποκόλλησης.

Φωτογραφίες αρχείου…

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »