Ανυπόστατες οι φήμες περί δημιουργίας δεύτερου ΗΟΤ SPOT στη Σάμο. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Ανυπόστατες για άλλη μια φορά οι φήμες περί δημιουργίας δεύτερης δομής για τη φιλοξενία μεταναστών στην Περιοχή του Παλαιοκάστρου. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές συζητήσεις για 2ο ΗΟΤ SPOT στη Σάμο, αλλά τίποτε ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο και σίγουρα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους φορείς και την τοπική κοινωνία.

Ως προς σε συγκεκριμένο σημείο στο Παλαιόκαστρο, στο φυλάκιο «ΤΕΘΑ», είναι ένα από τα σημεία που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, αλλά προς το παρόν καμία κίνηση δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο και ούτε διαφαίνεται η πρόθεση, αφού δεν έχει καθαριστεί ούτε ο δρόμος, ούτε η γύρω περιοχή για να είναι προσβάσιμη για μεταφορά υλικών κλπ.

00TETHA01

Ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκει στην Στρατιωτική Υπηρεσία προς το παρόν φιλοξενεί υλικά και όχημα της εθελοντικής ομάδας Παλαιοκάστρου, μερικά παλαιά αυτοκίνητα, ενώ χρησιμοποιείται και από το Λιμεναρχείο Σάμου, όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί βάρκες, jet ski, που χρησιμοποιούσαν αλλοδαποί αλλά και διακινητές για την μεταφορά τους στη Σάμο. Πίσω ακριβώς από το συγκεκριμένο φυλάκιο υπάρχει ένα άλλο οικόπεδο όπου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης βαρέων μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

00TETHA02

Εξάλλου ένα άλλο σημείο που συζητείται έντονα είναι το πρώην στρατόπεδο της Πυροβορχίας στα Ζαχαρέϊκα, αλλά και σ’ αυτό προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι, διότι εκεί φιλοξενείται ο Σύλλογος Μελισσοκόμων, ο οποίος πληρώνει κανονικά ενοίκιο στην Στρατιωτική Υπηρεσία, πλην όμως δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση ενοικίασης εδώ και μερικά χρόνια, που σημαίνει ότι αν υπάρξει πρόθεση να γίνει κάτι εκεί, τότε θα πρέπει ο Σύλλογος Μελισσοκόμων ν΄απομακρυνθεί.

00TETHA03

Οι συζητήσεις είναι πολλές, τα σενάρια είναι πολλά, οι δηλώσεις είναι πολλές, πρόσφατα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας είπε ότι «αν οι τοπικοί φορείς δεν βρούν νέους χώρους, τότε θα βρεί η Κυβέρνηση». Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τις δημόσιες δηλώσεις της Αντιπεριφέρειας αλλά και του Δήμου Σάμου που έχουν τοποθετηθεί αρνητικά για τη δημιουργία 2ου HOT SPOT…

Εν αναμονή…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 27/28-09-2020 σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του

Περισσότερα »