Αντώνης Σίμος: Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να εξυπηρετήσουμε εσάς και κυρίως τους νέους

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του Δημοτικού συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Αντώνη Σίμο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Σίμος αναφέρθηκε γενικά στις εκλογές και στους στόχους του συνδυασμού, ενώ το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασαν εν συντομία επτά υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (4 γυναίκες + 3 άνδρες). Στη συνέχεια ο κ. Σίμος παρουσίασε όλους του υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από τη ΔΕ Βαθέος και Πυθαγορείου.

Ο κ. Σίμος είπε περιληπτικά τα παρακάτω:

00Simos02

«Η σημερινή σας παρουσία στον ιστορικό αυτό χώρο μας δυναμώνει ψυχικά και μας δίνει το πλεονέκτημα να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη λίγες ημέρες πριν την αποφασιστική εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου. Ήδη το μήνυμα της νίκης το έχουμε πάρει από τις επισκέψεις μας στα χωριά και την αγάπη με την οποία βλέπουμε ότι μας περιβάλλει ο κόσμος, κάτι που σήμερα εσείς μας το επιβεβαιώνονται ξανά με την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό.

Μας ρωτάτε γιατί «Πορεία Ευθύνης»; Απαντάμε: ΠΟΡΕΙΑ η πρώτη λέξη της ονομασίας του συνδυασμού διότι ως λέξη δείχνει δυναμική κίνηση, δείχνει μία πράξη εξελισσόμενη στο χρόνο και όχι μία στιγμιαία πράξη. εμείς ως Έλληνες και ειδικά ο Σαμιώτες διανύουμε μία ιστορικά καταγεγραμμένη πορεία αιώνων που ξεκινάει από πολύ παλιά και πορεύεται στο μέλλον, μία πορεία που φέρνει μαζί της τα ιδανικά και τις παραδόσεις της φυλής μας και που κανείς δεν έχει το δικαίωμα την ανακόψει, ούτε ντόπιος, ούτε ξένος παράγοντας. Εύστοχα θα μας πει ο Κωστής Παλαμάς «χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Έχουμε δηλαδή η ηθική υποχρέωση απέναντι και στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας να συνεχίσουμε.

00Simos03

Και αυτά τα λόγια του μεγάλου πατριώτη ποιητή μας ταυτίζονται με τη δεύτερη λέξη της ονομασίας του συνδυασμού μας, τη λέξη ΕΥΘΥΝΗ. Μια λέξη με την οποία έχουμε συνδεθεί μαζί της από παιδιά. ΕΥΘΥΝΗ μία λέξη που μας αντιπροσωπεύει απόλυτα και μας συνοδεύει σε κάθε μας ενέργεια. Μια λέξη που οφείλουμε εμείς, όσοι ζητάμε να αναλάβουμε νευραλγικά πόστα διοίκησης να την έχουμε φωτεινό σηματοδότη σε κάθε μας βήμα.

Ο στόχος μας όταν εκλεγούμε δεν θα είναι οι επόμενες εκλογές και οι ψηφοθηρία αυτών, αλλά θα είναι η θέσπιση αλλαγών που θα βελτιώσουν τη ζωή των συνδημοτών μας και θα αναδείξουν το νησί μας. Πρέπει να ξέρετε ότι η ανάγκη αλλαγών σήμερα στο δήμο μας είναι επιτακτική, είναι ζήτημα δομικό και βαθιά κοινωνικό.

Ο Δήμος δεν είναι κτήμα κανενός, ούτε του Δημάρχου, ούτε των Αντιδημάρχων, ούτε των δημοτικών συμβούλων και των υπαλλήλων, ο δήμος ανήκει σε εσάς, σε εμάς, σε όλους μας. Εσείς είστε ο δήμος και εσείς με τις επιλογές σας καθορίζεται το μέλλον σας, δηλαδή τους εύκολους ή τους δύσκολους καιρούς που θα πορευτείτε.

00Simos04

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να εξυπηρετήσουμε εσας και κυρίως τους νέους που όλο και περισσότεροι μας εγκαταλείπουν κάθε χρόνο ζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας μακριά από το νησί μας. Εμείς δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε κανένα ατομικό συμφέρον, παρά μόνο το κοινό συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον του νησιού μας και προπάντων του Δήμου μας, που σήμερα βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Προεκλογικά βάλαμε δύο στοιχήματα. Το πρώτο να παραμείνουμε ενωμένοι σαν συνδυασμός μετά τις εκλογές κάτι που θα το πετύχουμε γιατί έχουμε κοινή πορεία και στόχους. Το δεύτερο και δυσκολότερο είναι, μετά την εκλογή μας στο τιμόνι του δήμου να μπορέσουμε να τιθασεύσουμε το θηρίο της καθημερινότητας και του μεταναστευτικού. Πιστεύω ότι και αυτό θα το κερδίσουμε με τη δική σας εμπιστοσύνη.

00Simos05

Αγαπητοί μας συνδημότες φίλες και φίλοι, αυτή την όμορφη αλλά και ταυτόχρονα επίπονη πορεία ζητάμε να την πορευτούμε μαζί σας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με σεμνότητα και εντιμότητα και κυρίως με αποφασιστικότητα, χωρίς μισόλογα, χωρίς υποχωρήσεις και χωρίς συμβιβασμούς».

Ν’ αναφέρουμε ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και στελέχη του Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο»…

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »