Αντώνης Σίμος: Το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης εορτασμού της 6ης Αυγούστου θα έπρεπε να δοθεί στους πληγέντες της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και όχι στα πυροτεχνήματα

Η ΑΚΙΣ καταψήφισε την έγκριση της δαπάνης εορτασμού της ένδοξης ναυμαχίας της Μυκάλης, συνολικού ποσού 14.191,00 ευρώ, με το σκεπτικό ότι την παρούσα χρονική στιγμή, στον απόηχο ενός εθνικού πένθους, είναι αδιανόητο να πετάμε στον αέρα χιλιάδες ευρώ σε πυροτεχνήματα και σε λοιπές φαντασμαγορικές εκδηλώσεις, όταν στην Αττική καταμετρούν ακόμη νεκρούς συμπατριώτες μας.

Συμφωνούμε με τις εκδηλώσεις εορτασμού της ιστορικής επετείου της 6ης Αυγούστου 1824, αλλά αδυνατούμε να καταλάβουμε σε τι αποσκοπεί το μέγεθος αυτής της σπατάλης, ειδικά στον φετινό εορτασμό, όταν η σκέψη όλων μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς.

Θα μπορούσαμε να τηρήσουμε ευλαβικά τις παραδόσεις μας, σε ότι αφορά το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού της 6ης Αυγούστου, περιορίζοντας τις υπόλοιπες εκδηλώσεις σε μία λιτή ιστορική αναφορά της ένδοξης ναυμαχίας, προσαρμοσμένη στη θλίψη της παρούσης χρονικής στιγμής. Όσο για το υπόλοιπο της δαπάνης εορτασμού, εμείς στην ΑΚΙΣ πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί, στο πνεύμα της αλληλεγγύης, στους δοκιμαζόμενους από την πρόσφατη φονική πυρκαγιά συμπατριώτες μας.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Σημείωση: 14.191 ευρώ η δαπάνη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 5ης και 6ης Αυγούστου στο Πυθαγόρειο

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »