Αντώνης Σίμος: «Όταν δεν υλοποιείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σημαίνει αναξιοπιστία». Αποφάσισα να φύγω από αξιοπρέπεια και μόνο

Αντώνης Σίμος: «Όταν δεν υλοποιείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σημαίνει αναξιοπιστία». Αποφάσισα να φύγω από αξιοπρέπεια και μόνο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Αντώνης Σίμος.

Ο κ. Αντώνης Σίμος θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν είναι αυτά που θ’ αμβλύνουν το πρόβλημα και ειδικά το έντονο πρόβλημα που βιώνει η Σάμος.

Ο κ. Αντώνης Σίμος είναι ο ιδρυτής της Δημοτικής παράταξης «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και έπειτα με τη σύμπραξη που έκανε με το Δημοτικό συνδυασμό ΑΝΑ.Σ.Α. είχε την εποπτεία παρακολούθησης υλοποίησης των τεχνικών έργων καθώς και τον συντονισμό δράσεων σχετικών με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

«Η παραίτησή μου είναι μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο. Είναι μία πράξη, όχι διαμαρτυρίας, αλλά μία πολιτική πράξη πίεσης, που αν ακολουθηθεί και πιθανότατα και από άλλους, θα γίνει ένα ντόμινο σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και πιθανόν να μας απαλλάξει και από το πρόβλημα αυτό που υφιστάμεθα σήμερα και καταστρέφεται και το νησί μας αλλά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου».

Δεν έχει να κάνει με πράξη δειλίας η παραίτηση, ενώ δεν είναι ούτε πράξη αγανάκτησης, αλλά καθαρά για το μεταναστευτικό, τόνισε ο κ. Σίμος. «Παραίτηση όμως συντεταγμένη, με ένα βάθος χρόνου με ημερομηνία, δηλαδή με την παρέλευση ενός εξαμήνου, θέλουμε αυτά τα αιτήματα, αν δεν γίνουν, τέλος. Και όχι μόνο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο. Μάλιστα είχα θέσει και το ζήτημα τοπικού δημοψηφίσματος».

Διαμονή 24-48 ώρες, μικρό κέντρο καταγραφής και μετακίνηση στην ενδοχώρα, αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο-πρόταση για το 2016, ενώ όπως υπάρχει και καταγεγραμμένο σε Δ.Σ ο κ. Σίμος ήταν κάθετα αρνητικός στη δημιουργία οποιασδήποτε δομής.

«Τελικά η Σάμος ενέδωσε, τα άλλα νησιά το ίδιο, ενώ η Ρόδος είναι μια χαρά, η Κως σε μέτρια κατάσταση». Για τη Σάμο το μεταναστευτικό ήταν μια γερή «γροθιά» καθώς τα τουριστικά γραφεία δεν την προτείνουν.

Η παραίτηση ήταν μία « πολιτική πράξη πίεσης , ενώ θα έπρεπε να ήταν μία συντεταγμένη πράξη κίνησης από όλους. Θα έμενε πολιτικά ακέφαλο ένα νησί, θα δημιουργούνταν ένας θόρυβος, όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ίσως να γινόταν και ντόμινο και για τα άλλα νησιά ».

Σε επαφή με τους δημοτικούς συμβούλους του ο κ. Σίμος έχει δει, ότι στο θέμα του μεταναστευτικού δεν θα υπάρξει πρόοδος, ίσως να χειροτερέψουν και τα πράγματα, αν συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές. Το σίγουρο είναι η παράλληλη λειτουργία των δύο κέντρων για κάποιο διάστημα, «προβλέπω το ΚΥΤ στου ΖΕΡΒΟΥ να γίνει μια ολόκληρη πολιτεία, τα νούμερα δεν με αφορούν, σίγουρα όμως θα φτάσουμε σε νούμερα που ούτε τα φανταζόμασταν. Προσφέρεται και το έδαφος για να απλωθούν, ενώ το κυριότερο για εμένα είναι ότι σε αυτό το χώρο δεν έπρεπε να επιτραπεί να γίνει τέτοιο κέντρο».

Τόνισε δε, ότι το Δημοτικό συμβούλιο όταν αποφασίζει κάτι πρέπει να το κάνει. Αντίθετος ο κ. Σίμος και με την απόφαση-απαίτηση να έρθουν τα πλοία σε δύο μέρες, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει, γιατί κάτι τέτοιο βγάζει και αναξιόπιστο το Δ.Σ.

«Ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών, όταν πλέον αποφάσισε να έρθει στο Δ.Σ ή σε συνεδρίαση φορέων, είχαν ήδη περάσει 3 χρόνια».

Αυτό που μπορεί να πει ο κ. Σίμος για το αν θα παραιτηθεί το ΔΣ., είναι πως «όταν δεν υλοποιείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σημαίνει αναξιοπιστία», ενώ ο ίδιος αποφάσισε να φύγει από αξιοπρέπεια και μόνο.  

VKDMarketMegalo


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »