Αντώνης Σίμος: Οι συγκεντρώσεις που γίνονται για το νέο ΚΥΤ, είναι ένα θέμα «αργά για κλάματα»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε o Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Σίμος. Το Σάββατο(22/06) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο ΚΥΤ Σάμου στην περιοχή ’’ΖΕΡΒΟΥ’’ στους Μυτιληνιούς, στην οποία ο κ. Σίμος δεν παρευρέθηκε και εξήγησε τους λόγους.

«Εντύπωση προκάλεσε σ’ εμένα, οι συγκεντρώσεις που γίνονται ή μία πίσω από την άλλη, για ένα θέμα, το οποίο σήμερα είναι αργά για κλάματα. Όλες οι συγκεντρώσεις, όλες οι λαϊκές συνελεύσεις και ότι έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν έχει αποδώσει. Και γιατί δεν έχει αποδώσει; Γιατί δεν πιστεύουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Όταν το 2016 έπρεπε να δοθεί μία οριστική λύση για το ΚΥΤ Βαθέος, δεν πάρθηκε καμιά απόφαση αλλά δέχθηκαν να μετατραπεί το υπάρχον κέντρο σε Hot Spot. Αυτό ήταν η καταδίκη της Σάμου. Τότε τα φώναζα, τα έγραφα σε δελτίο, έχουν γραφεί αυτά σε αποφάσεις του Δ.Σ. οι θέσεις μου και από τότε παραμένουν σταθερές. Δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Θεωρώ όλες αυτές τις ενέργειες που γίνονται, γίνονται προς όφελος προεκλογικών αγώνων αλλά και προς όφελος κάποιων που θέλουν να διατηρηθεί η κατάσταση όπως υπάρχει και να μείνει το κέντρο στο Βαθύ».

Ο κ. Σίμος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και μάλιστα είχε προτείνει να συσταθεί μία επιτροπή και να επιλέξει το Δ.Σ το χώρο, υπήρξε όμως άρνηση. Μάλιστα σε αυτό που είχε επιμείνει ήταν να μην βρίσκεται το ΚΥΤ κοντά σε αστικά κέντρα αλλά και ευαίσθητους χώρους (λιμάνια, αεροδρόμια, στρατιωτικούς χώρους).

Ο ίδιος, ως χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση νέου ΚΥΤ, έχει σκεφτεί μια περιοχή προς την μεριά της Δυτικής Σάμου, που όμως δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την δεδομένη στιγμή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »