Αντώνης Σίμος: «Απάντηση περί παραιτήσεως στην απαίτηση των τριών (3) πρώην υποψηφίων της ΑΚΙΣ με τις εκλογές του 2014»

Σχετικά με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί απαίτησης παραίτησης του επικεφαλής της ΑΚΙΣ, ενημερώνουμε τους φίλους της ΑΚΙΣ και τα μέλη της διαδικτυακής μας ομάδας, αλλά και όλους τους συνδημότες μας, ότι ο ένας εκ των τριών αιτούντων την παραίτηση, ο δημοσιογράφος κ. Γαρυφάλλου Γεώργιος, που επιμένει να αναρτά και την απαίτηση παραίτησης στο διαδίκτυο, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ΑΚΙΣ, ήδη από το 2014. Συνεπώς απολύτως τίποτα δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί ή να αιτείται.

Στους άλλους δύο πρώην υποψήφιους της ΑΚΙΣ, με τις εκλογές του 2014, που υποτίθεται ότι και αυτοί συνυπογράφουν την υπόψη απαίτηση, στους κ. Βέττα Ιωάννη και κ. Ζαχαράκη Κυριάκο, το μόνο που μπορούμε να τους πούμε, εντελώς φιλικά αυτή τη στιγμή, είναι ένα θερμό ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους και ότι είναι ελεύθεροι να πάνε να συνεχίσουν όπου θέλουν την πολιτικής τους καριέρα, σε όποιο κόμμα και σε όποιον συνδυασμό δημοτικό ή περιφερειακό αυτοί επιθυμούν.

Επίσης, προτείνουμε και στους τρεις πρώην συνεργάτες μας, να διαβάσουν ποιο προσεκτικά το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της ΑΚΙΣ, που και οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει με εμάς από το 2014, για να καταλάβουν ότι αυτά που ανέφεραν ως αιτία παραιτήσεως πέφτουν στο κενό.

Η ΑΚΙΣ και τα ενεργά μέλη αυτής, δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και μιλούν πάντα ανοικτά με στοιχεία και επιχειρήματα βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε φαντασιώσεις.

Σάμος, 25 Νοεμβρίου 2018

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ)

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Radio Café 102,4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά   ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΚΙΣ, Αντώνης  Σίμος. 

Μέλη  της παράταξης ζήτησαν  την παραίτηση  του  κ. Σίμου, εξαιτίας  της συμμετοχής  του σε εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας πριν ένα  χρόνο. «Έχω  πιστέψει πως εδώ υπάρχει  ένα  παρακράτος στη Σάμο και  προσπαθεί  με κινήσεις απελπισμένες  πλέον να φέρει κάποιο  αποτέλεσμα. Είχα βγάλει  και  ένα δελτίο (Δεν αναρτήθηκε στο  Samostoday καθώς  αναφέρεται σε άλλο ΜΜΕ). Δεν υπάρχει  καμία  κόντρα, υπάρχει  ένας  εκφοβισμός για τις θέσεις  που έχω  πάρει στο μεταναστευτικό. Προσπαθούν  κάποιους  να εκφοβίσουν. Υπάρχει  μια συγκεκριμένη θέση  της Αδέσμευτης Κίνησης και εμένα  προσωπικά στο μεταναστευτικό.

Η θέση  ως ΑΚΙΣ, δεν έχει  αλλάξει  καθόλου, απλώς  πλέον είναι  η εποχή, εδώ  και  κάποιο  χρονικό  διάστημα, να αρχίσουμε  να αναφέρουμε ονομαστικά και να λέμε  τα πράγματα  με το όνομά τους και  τους υπευθύνους. Αυτό  ενόχλησε  κάποιους που στηρίζουν  συγκεκριμένα  πρόσωπα και ξεκίνησε  αυτός  ο πόλεμος της προπαγάνδας. Στο πλαίσιο αυτής  της προπαγάνδας είναι  και  η επιστολή τριών  υποψηφίων συμβούλων του 2014, στο συνδυασμό της ΑΚΙΣ που είχαν κατέβει  στις  εκλογές. Τώρα  τους πληροφορώ  όλους ότι  υπάρχει  ανανέωση  του συνδυασμού». Όπως  είπε  ο κ. Σίμος δέχεται  μία  πίεση  να αλλάξει  τακτική αλλά δηλώνει  πως  οι θέσεις  του είναι  σταθερές  ως προς το μεταναστευτικό και φέρουν  ακέραια  την  ευθύνη οι τρεις  τοπικοί  άρχοντες.

 «Όχι Hot Spot, κλείσιμο  του τότε  υπάρχοντος και αναχώρηση σε δύο  μέρες (των προσφύγων)». Ο κ. Σίμος δήλωσε  πως ούτε  ο ίδιος  δεν έχει  αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες  εκλογές και  δεν τίθεται  θέμα  παραίτησης του καθώς ο ίδιος  δημιούργησε  την παράταξη. «Έχω  σοβαρές  αμφιβολίες αν αυτά  που ειπώθηκαν  στην επιστολή  τα σκέφτηκαν ή τα έγραψαν  ελαφρά  την  καρδία. Τον κ. Βέττα  και  τον κ. Ζαχαράκη  τους εκτιμώ, ο κ. Γαρυφάλλου ήταν  αντιδραστικός  από την  αρχή και γι’ αυτό έφυγε  από την  παράταξη  από  το 2014».

Αναφέροντας το θέμα  της φύλαξης  των θαλάσσιων συνόρων ο κ. Σίμος θεωρεί πως υπάρχει τρόπος, όπως  γινόταν και παλαιότερα. Είμαστε σύνορο  της Ευρώπης αλλά  ανίκανοι  ως κράτος  να τα φυλάξουμε είπε  κλείνοντας  ο κ. Σίμος.

Για το θέμα της παραίτησης του κ. Σίμου είχαμε συνέχεια στην υπόθεση από τους κ.κ. Γιώργο Γαρυφάλλου και Κυριάκο Ζαχαράκη, οι οποίοι ανήρτησαν τα παρακάτω στις προσωπικές του σελίδες στο Facebook. Διαβάζοντας όλες τις απόψεις μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει απαντήσεις ο Αντώνης Σίμος

Του Δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου

ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΟ

Ειλικρινά δεν θέλω να του κάνω και διαφήμιση αλλά νομίζω η απάντηση που έδωσε στους συναγωνιστές του της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου μόνο γέλιο προκαλεί!

Εξάλλου την απάντηση την παίρνει ξεκάθαρα και από τον Kyriakos Zacharakis που θα την διαβάσετε παρακάτω.

Εγώ το μόνο που θα πω και ΟΦΕΊΛΕΙ να δώσει απαντήσεις ο Αντώνης Σίμος είναι τα εξής:

1. Γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με όλους τους φορείς κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία ΝΕΟΥ Hot Spot κλείνοντας το υπάρχων και μάλιστα η πρόταση αυτή παρέσυρε και άλλους 3 δημοτικούς συμβούλους να την ψηφίσουν;

Γιατί Αντώνη Σίμο κατέθεσες αυτή την πρόταση; Ποιον ρώτησες από τον συνδυασμό εκτός του εαυτού σου;

2. Μήπως Αντώνη Σίμο θες την δημιουργία νέου Hot Spot για να μην χάσουν κάποιοι “αλληλέγγυοι” Σαμιώτες τα λεφτουδάκια που κονομάνε;

3. Μήπως Αντώνη Σίμο θες την δημιουργία νέου Hot Spot στο νησί για να μην χάσουν οι γιοί και οι κόρες κάποιων τις θεσούλες;

4. Αντώνη Σίμο το τελευταίο διάστημα γυρνάς τα χωριά προσπαθώντας να “στήσεις” ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές και όπως βλέπεις τρως πόρτα, αφού καταλήγεις να πίνεις τσιπουράκια με 2-3 χωριανούς.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι εδώ αλλά στο γεγονός ότι παρασύρεις και ανθρώπους με άγνοια στα πολιτικά τεκταινόμενα της Σάμου δήθεν σαν συνεργάτες σου χωρίς και ΠΑΛΙ να ενημερώσεις κανέναν από τον συνδυασμό κάνοντας τον συνδυασμό Μαγαζάκι σου.

Ελπίζω τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους που σε συνοδεύουν να τους δώσεις καμία Αντιδημαρχια όταν γίνεις δήμαρχος ή να τους πάρεις ως Ειδικούς Συμβούλους η Γραμματείς (εδώ γελάμε)

5. Όταν εγώ ως Γιώργος Γαρυφάλλου μπήκα Αντώνη στον συνδυασμό ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΛΑ, μπήκα γιατί κάποιους μήνες πριν ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αυτό ήταν ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ αν θυμάσαι.

6. Εσύ τελικά γράφτηκες στην Νέα Δημοκρατία; Ψήφισες στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.;

Αυτά λοιπόν Αντώνη Σίμο και ΟΦΕΙΛΕΙΣ απαντήσεις. ΜΗΝ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ…

Υ.Γ. Αλήθεια αφού κάνεις αντιπολίτευση πως σχολιάζεις το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου έχουν πάρει παραμάζωμα διάφορα γραφεία της δημαρχίας και της αντιπεριφέρειας ζητώντας να εξαργυρώσουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνοντας ως αντάλλαγμα μελλοντικά… καρέκλα αντιδημάρχου;

Στο ζήτησαν εσένα που θα είσαι σε λίγο καιρό Δήμαρχος;

Διάβασε παρακάτω και την απάντηση του Κυριάκου Ζαχαράκη:

“Φίλε Αντώνη δεν είχα σκοπό να πω κάτι άλλο εκτός από την ανακοίνωση αλλά λόγο ότι απευθύνεσαι σε μας και απαντάς ενώ θα έπρεπε να είχες παραιτηθεί ως όφειλες έχω να σου πω τα έξεις.

Σωστά απευθύνεσαι σε μας ως “”υποψήφιοι””διότι ποτέ δεν μας είδες ως συναγωνιστές σε ένα συνδυασμό που όλοι μαζί φτιάξαμε και που εσύ τον λειτούργησες ως μονοπροσωπη εταιρία.

Μόνος αποφάσιζες μόνος λειτουργούσες πες μου έστω και μια φορά που μαζευτήκαμε και πήραμε απόφαση έστω για ένα ΘΕΜΑ στα τόσα σοβαρά που αντιμετωπίζουμε στο νησί???????? ποτέ ρώτησες την γνώμη μας ???και μη μου πεις ότι μας εστελνες mail γιατι θα ακούσεις χειρότερα!!!Μας δίνεις και φιλική συμβουλή!!!και ποιος σου είπε ότι εγώ θέλω να ασχοληθώ με τα πολιτικά!!!????όταν εγώ αγωνιζόμουν στη Νέα Δημοκρατία εσύ ούτε έξω από την πόρτα δεν μπορούσες να περάσεις.

Και μας προτείνεις να διαβάσουμε το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο????

Μας δουλεύεις μου φαίνεται !!αφού εμείς οι ίδιοι το φτιάξαμε εμείς το διατυπώσαμε εμείς το διορθώσαμε όπου χρειαζόταν.

Ο σωστός πολιτικός παραδέχεται το λάθος του και ζητάει συγνώμη και εάν το είχες κάνει εγώ προσωπικά θα ανακαλούσα

Και τέλος θέλω να μου εξηγήσεις τι θα πει η προπαγάνδα δεν θα περάσει???είπες ότι έχουμε υποκίνηση από τον Νέγρη τον Κατρακαζο τον Γαρυφαλου ;;;; πόσο πολύ δεν με ξέρεις φίλε

Ο. Ζαχαράκης δεν υποκινηται δεν επηρεάζεται και δεν γίνεται ανδρείκελο σε κανέναν

ΑΥΤΑ. Δεν θέλω απάντηση γιατί θα το θεωρήσω αιτία κόντρας και δεν το θέλω”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Δημήτρης Βολακάκης: «Θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε και την επόμενη ημέρα μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, περιοχής Μαραθοκάμπου, κ. Δημήτριος Βολακάκης. «Είμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη, προσπαθούμε όλο

Περισσότερα »
Ευχαριστήριο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, στην κα Α. Βαλαγεωργίου και στον κ. Σ. Ζαρμπάνη

Ευχαριστήριο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, στην κα Α. Βαλαγεωργίου και στον κ. Σ. Ζαρμπάνη

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς και στην κα Αγγελική Βαλαγεωργίου και στον κ. Στέλιο Ζαρμπάνη για

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 229 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

Κορονοϊός: Σχεδόν 500 διασωλημένοι, 3.227 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ

Περισσότερα »
Διακοπή υδροδότησης στις περιοχές «Γκιώνηδες» Κοινότητας Μαυρατζαίων, «Νεροτρουβιά» Κοινότητας Μύλων, «Καρίτσα» Κοινότητας Παγώνδου

Χωρίς νερό στις περιοχές Νεάπολη, Ταμπάκικα, έως και την περιοχή Γεφυράκι «Φανάρια»

Λόγω βλάβης, σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης της Σάμου, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα υδροδότησης στις περιοχές Νεάπολη, Ταμπάκικα, έως και την περιοχή Γεφυράκι «Φανάρια». Ελπίζουμε

Περισσότερα »