Αντώνης Καραμηνάς: «Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, έχει αναφερθεί ότι, ουδέποτε σκύλος ή γάτα έχει μεταδώσει τον κορονοϊό σε άνθρωπο»

Αντώνης Καραμηνάς: «Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, έχει αναφερθεί ότι, ουδέποτε σκύλος ή γάτα έχει μεταδώσει τον κορονοϊό σε άνθρωπο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κτηνίατρος Αντώνης Καραμηνάς.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η πανδημία και στους κατόχους κατοικίδιων για το αν ο ιός (κορονοϊός) μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

«Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, έχει αναφερθεί ότι, ουδέποτε σκύλος ή γάτα έχει μεταδώσει τον κορωνοϊό σε άνθρωπο. Δεν έχει αποδειχθεί ότι μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

Όσον αφορά τα ίδια τα κατοικίδια, φέρουν τον ιό του κορωνοϊού και ο σκύλος έχει και η γάτα και άλλα είδη, τα οποία περνάνε ήπια συμπτώματα, δεν είναι τόσο σοβαρά και δεν μεταδίδεται από άλλο είδος. Σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει αναφερθεί τέτοιο πράγμα».

Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία αλλά ούτε υπάρχει ο φόβος μετάδοσης στον άνθρωπο. Απαραίτητες οι σχολαστικές συνθήκες υγιεινής και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

«Αν κάποιος άνθρωπος είναι επιβεβαιωμένος στον ιό καλό είναι να μην έχει επαφή με το κατοικίδιο του, μόνο για προληπτικούς λόγους».  

Η εποχή ευνοεί την εμφάνιση εξωπαρασίτων στα κατοικίδια και σημαντικό να γίνονται τα εμβόλια του κατοικίδιου. Για τα αδέσποτα μεριμνούν οι δήμοι ώστε να διασφαλίζεται η σίτισή τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »