Αντώνης Καραδημητρίου: Ζητάμε να τελειώσει η «ομηρία» των συναδέλφων μας πυροσβεστών με «πενταετία»

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες της Σάμου, εξέθεσε ο κ. Αντώνης Καραδημητρίου, πρόεδρος του συλλόγου πυροσβεστών, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη».

Το σημαντικό θέμα της μονιμοποίησης των εθελοντών πυροσβεστών 5ετούς υποχρεώσεως ανέλυσε ο κ. Καραδημητρίου, καθώς άλλοι μένουν με συμβάσεις και άλλοι γίνονται μόνιμοι. Όσοι είναι 5ετής δεν δουλεύουν Κυριακή και βράδυ μέχρι νεοτέρας από την κυβέρνηση, πράγμα που θα αλλάξει, αλλά παρόλα αυτά δεν θα είναι πυροσβέστες μόνιμοι.

Αυτό είναι ένα «αγκάθι» στο Σώμα της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη της κάθε βάρδιας. Δεν πίστεψαν και δεν βασίστηκαν στο μη μόνιμο προσωπικό, ενώ τελειώνοντας η πενταετία, αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ανάλογη εμπειρία και θα μπορούσαν να στελεχώσουν τους σταθμούς.

Από το 2003 υπάρχει το πρόβλημα και θα έπρεπε να είχε λήξει, όπως είπε ο κ. Καραδημητρίου. Η Υπουργός Προστασίας του πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα λήξει το πρόβλημα με τους πενταετείς, ήδη υπάρχει το ωράριο και αναμένεται το καθηκοντολόγιο καθώς και να είναι οι προσλήψεις μέχρι την συνταξιοδότηση.

Γίνονται συζητήσεις για κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ενώ όπως τόνισε ο κ. Καραδημητρίου, οι 24ωρες βάρδιες είναι απαραίτητες στην Πυροσβεστική, κυρίως για την δική τους ασφάλεια σε ένα συμβάν.

Στη Σάμο και την Ικαρία είναι γύρω στα 35-40 άτομα που δεν έχουν μονιμοποιηθεί, ενώ πανελλαδικά φτάνουν τα 1.600 άτομα.

«Αυτό που ζητάμε είναι να τελειώσει η «ομηρία» των συγκεκριμένων συναδέλφων».

00VKDMarket

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα