Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης: Θέλουμε οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι και να συνδράμουν την προσπάθεια που γίνεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης: Θέλουμε οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι και να συνδράμουν την προσπάθεια που γίνεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής της Π.Υ Σάμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης.

Μεγάλη προσοχή των πολιτών και επισκεπτών για την πρόληψη των πυρκαγιών, εφιστά για μια ακόμα φορά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, λόγω και των τελευταίων περιστατικών, καλώντας τους να είναι ευαισθητοποιημένοι και να συνδράμουν την προσπάθεια που γίνεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τηρώντας τα μέτρα που είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου.

«Η πυρκαγιά έχει τον δικό της άνεμο που δημιουργεί ανάλογα με τα κεκλιμένα που θα βρει στην πορεία της και το είδος βλάστησης. Αναπτύσσει την δικιά της δυναμική και η δυναμική της ξεκινά από τον άνεμο που θα δημιουργήσει.

31 Οκτωβρίου λήγει ουσιαστικά και τυπικά η αντιπυρική περίοδος για την υπηρεσία μας, παρόλα αυτά αν έχουμε ανομβρίες το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου μέχρι της πρώτες βροχές που θα πέσουν στο νησί, θα είναι και ένα σημαντικό κομμάτι δηλαδή που θα πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο εκείνη για τις εργασίες που θα κάνουμε στην ύπαιθρο.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην περίοδο που διανύουμε και εξ αφορμής των τελευταίων περιστατικών που επενέβη η υπηρεσία μας και να εφιστήσουμε λίγο την προσοχή, γιατί αυτό που δεν μας προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση στο νησί. Τα περιστατικά που επενέβη η υπηρεσία μας έχουν να κάνουν με την αμέλεια, είτε από πράξεις ή από συνθήκες που δημιουργήθηκαν πάντα από τα αίτια της αμέλειας.

Αυτό που θα θέλαμε από τους πολίτες, τους κατοίκους και τους τουρίστες που είναι στην περιοχή, να επιστήσουμε την προσοχή όσον αφορά τις ενέργειες που κάνουμε, θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, το κάπνισμα των μελισσών που έχουμε επισημάνει, την καύση και άλλες ενέργειες που μπορούν να μας δώσουν ένα περιστατικό».

Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου καλώντας την Π.Υ Σάμου, έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην έγκαιρη κατάσβεση, ειδικά στην περιοχή του ΚΥΤ.

00FotiaMesokampos

Ένας χρόνος μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στη «Λουγκόβρυση» περιοχής Μεσοκάμπου (24/08/2019).

Το πόρισμα και τα αίτια είναι γνωστά (κακή συντήρηση πυλώνων ΔΕΗ) , αναμένεται το τελικό πόρισμα αλλά «… από εκεί και πέρα η δυναμική που ανέπτυξε το φαινόμενο ήταν μερικών λεπτών. Θέλω να επισημάνω ότι είναι αρκετά τα μερικά λεπτά για να αναπτυχθεί η δυναμική της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την βλάστηση που υπάρχει στο περιβάλλον της Σάμου και το κεκλιμένο του εδάφους». Η ενίσχυση της υπηρεσίας και από προσωπικό και από εθελοντές είναι καθοριστική στη Σάμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξ αφορμής των τελευταίων περιστατικών που επενέβη η Υπηρεσία μας και παρότι διανύουμε το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά όχι της αντιπυρικής περιόδου( 31-10-2020), καθίσταται επιτακτική ανάγκη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, να ενημερώσει τους συμπολίτες και επισκέπτες του Νομού Σάμου για την συνέχιση της πιστής της εφαρμογής των πυροσβεστικών Διατάξεων Προληπτικής Πυροπροστασίας για την εκμηδένιση των αιτιών πρόκλησης πυρκαγιάς (πχ θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, κάπνισμα μελισσών, χρήση-καύση βεγγαλικών).

Ευελπιστούμε για την άμεση ευαισθητοποίηση και συνεργασία των συμπολιτών και επισκεπτών μας στις νήσους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνοι Κορσεών.

Ο Διοικητής Π.Υ. Σάμου

Γεώργιος Π. Μιαούλης

Αντιπύραρχος

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »
Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου και της χώρας για μόρφωση και

Περισσότερα »