Αντιπροσωπεία του Δήμου Σάμου στο Μόντρεαλ του Καναδά για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η αντιπροσωπεία από το νησί μας στο Κοινοτικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και στο ημερήσιο δημοτικό σχολείο “Σωκράτης-Δημοσθένης”, ένα φημισμένο Ίδρυμα, πρωτοπόρο στον τομέα της πολύγλωσσης εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε περήφανος που μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και κάνουν κτήμα τους τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ενώ τόνισε την εμπιστοσύνη του στις εθνικές αξίες και τις δυνατότητες των νέων Ελλήνων να διαπρέψουν σε κάθε τομέα και να προσδώσουν υπεραξία στην έννοια «Ελληνισμός».

Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ, με την νέα Δήμαρχο κ. Valérie Plante, υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο και την αποστολή από την Σάμο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ κ. Νίκος Σιγάλας, η Σαμιώτισσα Δημοτική Σύμβουλος της περιοχής Park Extention του Δήμου κ. Μαίρη Ντερος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κ. Νικόλαος Παγώνης, η Πρόεδρος του Σαμιακού Συλλόγου Μόντρεαλ “Πυθαγόρα” κ. Χρύσα Αναγνώστου και οι κ.κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Άλεξ Κάντικας και Μανώλης Κρητικός, μέλη στου Σαμιακού Συλλόγου.

00DimosMontreal01

H επίσκεψη και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έκλεισαν με τη δήλωση του Δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου και εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25η Μαρτίου στο Μόντρεαλ: «Ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας εκπέμπεται σήμερα για κοινές συμπράξεις των απανταχού ομογενών που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση και αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και οι στόχοι της ως προς στην ενίσχυση των δεσμών της Ομογένειας με την Μητρόπολη».

Το πρόγραμμα της Σαμιακής αντιπροσωπείας για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Μόντρεαλ του Καναδά είναι το εξής:

00DimosMontreal03

Παρασκευή, 23/3/18 | 09.30, Επίσκεψη στο Κοινοτικό κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ και στο ημερήσιο Δημοτικό Σχολείο “Σωκράτης-Δημοσθένης”

Παρασκευή, 23/3/18 | 11.30, Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ

Παρασκευή, 23/3/18 | 18.30, Επίσημη εκδήλωση – υποδοχή αντιπροσωπείας από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ

Σάββατο, 24/3/18 |12.00, Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης Laval

Σάββατο, 24/3/18 |13.00, Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Σάββατο, 24/3/18 |19.30, Εορταστική εκδήλωση του Σαμιακού Συλλόγου Μόντρεαλ «Πυθαγόρας» -Ομιλία Δημάρχου και παρουσίαση του Κέντρου Αποδήμων Σαμίων

Κυριακή, 25/3/18 | 11:00, Επίσημη Δοξολογία

Κυριακή, 25/3/18 | 13:00,     Παρέλαση

Κυριακή, 25/3/18 | 18:30,     Επίσημη Εκδήλωση για την Ελληνική Παροικία

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα