Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου: Στον πάτο του Αιγαίου εθνικιστές, ρατσιστές, ομοφοβικοί και σεξιστές

Η ομοφοβία είναι προϊόν άγνοιας, απαρχαιωμένων στερεοτύπων και θετών διπολικών διακρίσεων μέσα σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κατάσταση σήψης. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για την σοβαρότητα της πολιτικής ευθύνης που φέρει ο καθένας από τους τρόπους συμπεριφοράς του.

Ο σεξισμός και η ομοφοβία φτάνουν να ενυπάρχουν ακόμα και στον προφορικό μας λόγο χωρίς να γίνεται καν πολλές φορές αντιληπτό, αποδεικνύοντας έτσι και τις βαθιές τους ρίζες μέσα στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε.

Η εκκλησία, μην αφήνοντας τίποτα το ‘διαφορετικό’ χωρίς να το δαιμονοποιήσει παράγει ομοφοβικές, ρατσιστικές, σεξιστικές και όχι μόνο συμπεριφορές παρόλο που καλύπτει απροκάλυπτα την παιδεραστία και τον βιασμό από άτομα του κλήρου.

Αποδομώντας έννοιες όπως αυτή του φύλου, στη θεωρία και στη πράξη του σήμερα, θα δημιουργηθεί ο κόσμος του αύριο χωρίς θετές κανονικότητες και ‘εξαιρέσεις’ του διαφορετικού.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο περιστατικά έμφυλης βίας κάθε φορά που ένα άτομο παρεκλείνει από τις στενές σημασίες που έχουν δοθεί για τους ‘άντρες’ και τις ‘γυναίκες’.

Αγωνιζόμαστε για την επίσημη αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το άρρητο δικαίωμα κάθε ατόμου να μπορεί να δηλώσει επισήμως τον σεξουαλικό του προσδιορισμό και το δικαίωμα στην υιοθεσία.

Απαιτούμε την άρση των οποιονδήποτε διακρίσεων στην εκπαίδευση, την κοινωνία και στους εργασιακούς χώρους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΗ ΒΙΑ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »