Ανώτερος στη θεωρία

Ανώτερος στη θεωρία

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

Βρες τα over της ημερας στην ειδική στήλη του Bet-hoven

Επαναληπτικοί ημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδος σήμερα. Δυστυχώς εξακολουθούμε να αποτελούμε την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, της οποίας το εξω-γηπεδικό ρεπορτάζ έχει καταντήσει να έχει πιο βαρύνουσα σημασία από το αγωνιστικό. Μια δουλειά η οποία έχει κρατήσει χρόνια και έχει κουράσει τους ποδοσφαιρόφιλους. Τους τρελαμένους οπαδούς, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου, όμως τους τρέφει. Και μάλιστα τους τρέφει σαν ομφάλιος λώρος. Αλήθεια τι πρέπει επιτέλους να γίνει για να κοπεί αυτός ο λώρος; Το foxbet.gr βέβαια είναι για άλλη δουλειά και έχει άλλο ρόλο, στόχο και σκοπό. Στοιχηματικό, αλλά όπως και να το κάνουμε δυο λογάκια πρέπει να τα λέμε, δε βλάφτει.

Από τα δύο ματς, το δημοφιλέστερο προφανώς είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πρώτο ματς 3-2 υπέρ των περυσινών πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι φέτος απογοήτευσαν. Το πως και το γιατί, το διαβάζουμε το βλέπουμε και αν δεν φοράμε οπαδικές παρωπίδες το καταλαβαίνουμε. Ταπεινή υποκειμενική εκτίμηση του γράφοντος αυτές τις αράδες είναι ότι ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον στα μπαράζ απογοητεύει. Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένα οπαδός της ομάδος με κρίση που να είναι ευχαριστημένος. Αν εξαιρέσουμε κάποια διαστήματα με τον ταλαίπωρο Παναθηναϊκό που είδαμε πριν από λίγες μέρες, από κει και μετά είναι χάλια.

Από την άλλη υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται σε παντελώς άλλο μήκος κύματος. Παίζει αξιοπρεπώς όπως όλη τη χρονιά, παρά τη διακοπή γύρισε σχετικά καλός, έχοντας σταθερή απόδοση στους αγώνες του και γενικά, αυτή τη στιγμή, καθαρά αγωνιστικά δείχνει ένα και ίσως δύο σκαλιά καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι εκφράζω με την άποψη αυτή, την μεγάλη πλειοψηφία των μη φανατικών. Υπό αυτή την έννοια, προφανώς ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για πρόκριση, γεγονός που αποτυπώνεται στις αποδόσεις.

Ωστόσο έχουμε και κάποια δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Έχουμε αυτό το περίεργο καθεστώς που ισχύει στο κύπελλο το οποίο δεν συμβαδίζει με τους αγώνες πρωταθλήματος. Έχουμε την πίεση αποτελέσματος και για τους δύο και ιδίως για τον Ολυμπιακό, που ζητά μόνο νίκη. Έχουμε φυσικά και τις άδειες εξέδρες που μέχρι ενός σημείου κι αυτές θα παίξουν το ρόλο τους.

Εκτίμηση: Καθαρά ποδοσφαιρικά με όσα βλέπω αυτή την περίοδο, πάω με αυτόν που εκτιμώ ανώτερο. Δηλαδή τον Ολυμπιακό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »