Ανομβρία και υπερκατανάλωση δημιουργούν προβλήματα στη σωστή υδροδότηση σε περιοχές του Καρλοβάσου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί πολλά παράπονα για την υδροδότηση σε περιοχές της πόλεως Καρλοβάσου. Τηλεφωνικές συνομιλίες, προσωπικές επαφές, αλλά και όλα αυτά που γράφονται από πολίτες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Πολλά προβλήματα έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές του Καρλοβάσου όπως: Καναπτσέϊκα, Κέντρο Καρλοβάσου, Άγιος Δημήτριος, Εργατικές Κατοικίες, Βιγλίτσα. Πολλές ώρες διακοπή στην υδροδότηση, χαμηλή πίεση νερού, δίκαιες διαμαρτυρίες των καταναλωτών.

Οι πολίτες – κάτοικοι των περιοχών της πόλεως Καρλοβάσου επίσης διαμαρτύρονται διότι στις τόσες οχλήσεις τους προς το Δήμο Σάμου, κανείς επίσημα δεν τους έχει ενημερώσει για το τι γίνεται και πότε αναμένεται αποκατάσταση των προβλημάτων υδροδότησης (Αντιδήμαρχος – Δημοτικοί αλλά και Τοπικοί Σύμβουλοι).

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Δήμο Σάμου και ενημερωθήκαμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Καρλόβασι με το θέμα της υδροδότησης.

«Έχει γίνει κάποια ζημιά σήμερα στην περιοχή Ποτάμι. Έχει πέσει πάρα πολύ η στάθμη του νερού στο πηγάδι του «Περρή» όπως λέμε και κάηκε η αντλία. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο τοποθετηθεί μία νέα αντλία και αποκατασταθεί το πρόβλημα γιατί σίγουρα ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε.

Γενικά όμως το Καρλόβασι είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την υδροδότηση. Έχει δοθεί εντολή να συνδεθεί το πηγάδι που υπάρχει στο «Καρνάγιο» (ένα καινούργιο πηγάδι που έχει ανοιχθεί) για να καλύψει τη διαφορά μείωσης ύδατος με το πηγάδι του «Περρή».

Γνωρίζουμε για τις περιοχές των Καναπτσέϊκων, Εργατικών κατοικιών, Κέντρο Καρλοβάσου, Άγιος Δημήτριος, Βιγλίτσα, όπου το νερό δεν έχει και τη μεγαλύτερη πίεση και είμαστε αναγκασμένοι μερικές φορές να κόβουμε για μερικές ώρες την παροχή νερού, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι περιοχές.

Πάντως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσοι διαμένουν στην παραλιακή και το νερό πηγαίνει στα οικήματα με πίεση, όσο αναβαίνουμε πιο ψηλά η πίεση μειώνεται σταδιακά.

Επιδίωξή μας είναι να κόβουμε σταδιακά ανά περιοχή την παροχή νερού για μερικές ώρες, ώστε όλοι να έχουν νερό, ειδικά την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε πρόβλημα ανομβρίας, η στάθμη των πηγαδιών έχει μειωθεί ανησυχητικά, υπάρχει υπερκατανάλωση και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι ξοδεύουμε, ενώ το πρόβλημα εκτιμάται ότι θα υφίσταται και τον Σεπτέμβριο»…

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »