Άννα – Μαρία Αξιώτη (ιατρός Φούρνων): Ευτυχώς που οι Φουρνιώτες έχουν το Θεό και τον καιρό με το μέρος τους

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 , «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η γιατρός που υπηρετεί στους Φούρνους, κα. Άννα-Μαρία Αξιώτη.

Για το δεδομένο ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων , αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και τις δυσκολίες που συναντά κάθε ημέρα, μίλησε η γιατρός των Φούρνων.

Εδώ και δύο μήνες περίπου, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση καθώς το πλοίο «Μεγαλόχαρη» βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος για επισκευές και επιθεώρηση. Εκτός από το πρόβλημα της συγκοινωνίας, δημιουργείται θέμα και με τις διακομιδές των ασθενών καθώς, χρησιμοποιούνταν το ίδιο πλοίο.

Οι κάτοικοι που περιθάλπει η γιατρός είναι πάρα πολλοί για ένα άτομο, διότι καλύπτει και το χωριό της Χρυσομηλιάς αλλά και το νησάκι της Θύμαινας. Τα περιστατικά που καλείται να καλύψει, είναι πολλές φορές σοβαρά και απαιτούν γιατρούς με συγκεκριμένη ειδικότητα και εμπειρία.

00AnnaMariaAxioti02

Τις τελευταίες πέντε (5) ημέρες, πραγματοποιήθηκαν δύο αερομεταφορές με Super Puma, καθώς έχριζαν γνωμάτευση από καρδιολόγο και ένα περιστατικό με μεταφορά από το Λιμενικό της Σάμου. Αν και υπήρχαν 4 γιατροί, από τον Ιούλιο η κα Αξιώτη μέχρι τον Οκτώβριο, ήταν η μοναδική γιατρός στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Εφόσον κατά τις διακομιδές είναι υποχρεωτική η συνοδεία γιατρού, το νησί παρέμενε για λίγο χωρίς ιατρική κάλυψη.

Στα θετικά του να είσαι γιατρός σε τέτοιες περιοχές, είναι το μεγάλο συν στο βιογραφικό αλλά και η μεγάλη εμπειρία που αποκτάει κάποιος με το να καλείτε να βγάλει εις πέρας δύσκολα περιστατικά.»

Όπως ανέφερε η κα Αξιώτη, «το ευτυχές είναι πως υπάρχει άριστη συνεργασία, βοήθεια και στήριξη από τους γιατρούς, τους ειδικούς από το Νοσοκομείο της Σάμου και της Ικαρίας. Επίσης μεγάλη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ της Αθήνας, γιατί αυτό διευθετεί τις διακομιδές και συνεργάζεται με την Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό».

00AnnaMariaAxioti03

 

Οι γιατροί σε τέτοιες θέσεις εκτός από την κάλυψη στην ουσία πολλαπλών ειδικοτήτων, καλούνται να καλύψουν και τις διοικητικές και γραμματειακές ανάγκες που προκύπτουν.

Αυτό που προτείνει ως λύση η κα Αξιώτη, είναι η εύρεση μόνιμου ειδικού γιατρού στην περιοχή, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας αγροτικός γιατρός που θα λήξει η σύμβασή του και κάποια μέρα θα φύγει. Τα τελευταία αποτελέσματα από την προκήρυξη των θέσεων, δεν έδειξαν να υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης της θέσης.

Όπως λένε οι Φουρνιώτες, ευτυχώς που έχουν το Θεό και τον καιρό με το μέρος τους.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης, μετά την αποχώρηση του Αρχιπύραχου Βασίλη Κοκμοτού. Ο κ. Κοτρίδης προήχθη πρόσφατα στο βαθμό

Περισσότερα »
Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »