Αναχώρησε το Φ/Γ ”MEHMET BEY” από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθοκάμπου

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Σχεδόν μετά από τέσσερις μέρες, αναχώρησε πριν λίγο (21:45) από την περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου το Φ/Γ ”MEHMET BEY” με σημαία Μάλτας και Τουρκικών συμφερόντων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/08), το Φ/Γ ”MEHMET BEY” σημαίας Μάλτας, βρίσκονταν αγκυροβολημένο λόγω εργασιών στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MEHMET BEY”ύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

Τελικά το βεβαιωτικό αξιοπλοϊας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα προσκομίστηκε κι έτσι το Φ/Γ ”MEHMET BEY”, αναχώρησε χωρίς τη βοήθεια του ρυμουλκού «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ».

Στην περιοχή δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »