Αναβαθμίζεται το «Ξενία» σε διαδραστικό κέντρο περιβάλλοντος

Υπογράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/03) η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Σάμου για τη μελέτη που αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου του «ΞΕΝΙΑ» σε διαδραστικό κέντρο περιβάλλοντος.

00XeniaYpografes01

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Σάμου, παρευρέθηκαν η προϊσταμένη διεύθυνσης Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του υπουργείου κα Μαρία Πέππα, η κα Πέπη Παπαδάκη, στέλεχος του υπουργείου και ο κ. Νίκος Βασιλούλης προϊστάμενος του Β΄ τμήματος της διεύθυνσης Μελετών, οι οποίοι επισκέφτηκαν για δύο ημέρες την Σάμο, προκειμένου να δουν από κοντά το κτίριο και να καταγράψουν όλα εκείνα τα στοιχεία με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για την εκπόνηση της μελέτης που οριοθετείται χρονικά ως τα τέλη του έτους, προκειμένου να είναι έτοιμη προς έγκριση, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αφού έχει εγκριθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του έργου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η κα Πέππα αναφέρθηκε στη σημασία ενός τέτοιου κέντρου για την περιοχή καθώς θα χρησιμοποιείται ως κέντρο επιμόρφωσης και πληροφόρησης αλλά και χρήσης ανανεώσιμων πηγών που μπορεί να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον για μαθητικό τουρισμό και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλο το Αιγαίο.

00XeniaYpografes02

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση ενός ζητήματος που επί τριάντα χρόνια ταλαιπωρούσε την Σάμο.

«Το διαδραστικό Κέντρο Περιβάλλοντος αποτελεί το πρώτο μόρφωμα επιστήμης, τέχνης και λόγου που μπορεί να λειτουργήσει ως αντένας για μια επιστημονική κοινότητα, μια μαθησιακή γνώση και πανεπιστημιακή δράση με μονιμότητα για όλα τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.

00XeniaYpografes03

Τέλος η κα Πέπη Παπαδάκη αναφέρθηκε στη δυνατότητα του κέντρου για περιβαλλοντική εκπαίδευση, προστασία αλλά και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του περιβαλλοντικού αποθέματος της Σάμου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου καθώς και θέματα νησιωτικότητας, βάζοντας πάντα ως πρωταρχικό στοιχείο το περιβάλλον.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »