«Ανατροπή» Προϋπολογισμός… χωρίς προγραμματισμό

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2019, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Σάμου για το έτος 2019. Υπέρ αυτού ψήφισαν 14 μέλη του δημοτικού συμβουλίου (το οποίο αριθμεί 33 στο σύνολο), 13 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ήταν παρόντες από τους 20 εκλεγμένους της δημοτικής αρχής, όπως και ο κ. Σίμος από την αντιπολίτευση. Κατά αυτού ψήφισαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι, προερχόμενοι όλοι από την αντιπολίτευση.

Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός αυτός αντικατοπτρίζει την ανυπαρξία προγραμματισμού που υπάρχει εδώ και 4 χρόνια, αλλά και την ανυπαρξία οράματος, προοπτικής και νέων προτάσεων για ριζική αλλαγή του τόπου μας.

Δεν είναι τυχαίο που το σώμα καλέστηκε 21 Ιανουαρίου, ενώ ήδη διανύουμε το 2019, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Αν και η δημοτική αρχή έχει διανύσει πάνω από 4 χρόνια θητείας, η ασυνέπεια και η αδιαφορία, που έχει επιδείξει, έχουν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της κατάστασης που βιώνει και που παρουσιάζει το νησί μας όλο αυτό το διάστημα.

Υπάρχουν τόσες προτεραιότητες και τόσες προτάσεις, τις οποίες η δημοτική αρχή δεν έχει μπει στη διαδικασία να αναλύσει και να εφαρμόσει, και ουδέποτε τέθηκαν ως θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμά της και κατ’ επέκταση στον προϋπολογισμό του δήμου.

Τέτοια θέματα είναι:

Τι μέλλει γενέσθαι με τον υπάρχων ΧΥΤΑ, που δεν έχει άλλη ζωή, πώς θα λειτουργήσει η ανακύκλωση χωρίς ΚΔΑΥ (Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών), αν θα δημιουργηθεί ένας ΧΥΤΥ.

Αν θα δημιουργηθούν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Αν θα δημιουργηθούν νέες ΜΕΛ (Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) και σε άλλες περιοχές του νησιού, και πώς τελικά θα λειτουργήσουν οι υπάρχουσες.

Τι πρέπει να γίνει για την συνολική ανάπτυξη της Σάμου και τι πρέπει να γίνει για να μην ερημώσουν οι μικρές κοινότητες.

Πώς θα στηριχτεί η οικογένεια, πώς οι νέοι άνθρωποι, πώς θα μείνουν οι νέοι στο νησί και δεν θα έχουν όνειρα και τάσεις φυγής.

Αν θα δημιουργηθούν τουριστικές υποδομές – από τις πιο απλές, λ.χ. μια δημόσια τουαλέτα και δημόσια αποδυτήρια στις παραθαλάσσιες περιοχές, μέχρι και το πώς θα αξιοποιηθεί η δημοτική ακίνητη περιουσία.

Αν θα λυθούν κάποτε τα προβλήματα της ανεπάρκειας πόσιμου νερού, αλλά και της ποιότητάς του, σε ένα νησί που δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια προβλήματα.

Τέλος, αν θα ληφθούν ποτέ υπόψη οι προτάσεις των κοινοτήτων και των διάφορων φορέων, που τόσα χρόνια κανένας δεν τους ακούει.

Για την “Ανατροπή” αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά, είναι αυριανές της προτεραιότητες· για όλους αυτούς τους λόγους καταψήφισε τον προϋπολογισμό και την συγκεκριμένη πολιτική της δημοτικής αρχής.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »